Рали Дакар 2013 в ефира на БНТ

Рали Дакар 2013 в ефира на БНТ

За втора поредна година БНТ ще отрази с картина и директни включвания най-голямата оф-роуд надпревара в света „Рали Дакар”. БНТ има договор, с който придоби ексклузивни права за излъчване чрез наземно разпръскване на територията на България от официалния организатор „Амаури Спорт Организейшън” (АСО), част от френската медийна групировка „EPA”. Тя организира събития и спортни състезания като перлите в „портфолиото” и са: „Тур Дьо Франс”, „Вуелта” и „Рали Дакар”.

АСО ще изпраща по спътников път, а БНТ ще получава ежедневно картина, снимана от хеликоптери, с камери върху каските на състезателите, минути след края на всеки състезателен етап от първия ден на ралито – 5 януари, в Лима до финала на 20 януари в Сантяго. Аудиторията на БНТ може да очаква студийна програма „Рали Дакар 2013 година” с разширени репортажи и интервюта от всички 4 класа всеки ден.

На 29-ти декември в 8:00 часа БНТ излъчи филма „Българската следа на Рали Дакар 2012” – с най-зрелищните и неизлъчвани досега кадри с нашите участници Петър Ценков и Младен Вачков по тежките пътища в Южна Америка.

Ценков завърши надпреварата за втори пореден сезон като се класира 11-ти, преодолявайки невероятни трудности.

Студийната програма „Рали Дакар 2013 година” започва на 4-ти януари от 23:15 по БНТ2 и от 23:40 по БНТ1. Студиото ще бъде водено, както и миналата година от Иван Петров, а постоянен гост-анализатор ще бъде Христомир Николов, главен редактор на списание „Оff-road.BG”. Гости в него ще бъдат миналогодишните участници в ралито – пилотът Младен Вачков, фотографът Стоян Драев, и известни имена от автомобилния ни спорт като Димитър Илиев, Ясен Попов, Владимир Илиев и други. Специална сателитна видео-връзка ще позволява включвания на живо с български пилоти от мястото на бивакуване на колоната.

Сходни публикации

title="Рали Дакар 2013 - резултати от първи и втори етап"
Рали Дакар 2013 – резултати от първи и втори етап
Официално видео на „Дакар 2013“
Honda ще участва на следващото рали „Дакар“
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта

  1. Плямен каза:

    Честит имен ден на Иван Маринов! Успех на екипажа, в който е навигатор и на останалите български участници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*