Мотошоуто Night of The Jumps идва в България

Мотошоуто Night of The Jumps идва в България

Звездите на Световния шампионат по мотокрос свободен стил (IFMXF) отново ще закрият сезона в София, но за разлика от миналата година сега шоуто Night of The Jumps се промъква тихомълком в спортния календар.

През 2011 г. домакинството на фристайл спектакълът беше обявено шест месеца по-рано от Министерството на спорта. Месец преди предстоящото издание все още няма официално съобщение за неговото провеждане, въпреки че билетите вече са пуснати за продажба.

Шампионатът се провежда в зали или на стадиони, като състезателите показват акробатични изпълнения на специално подготвено трасе с атрактивни високи и дълги скокове.

През декември мотоциклетното шоу напълни столичната зала „Арена Армеец“, но остана в сянката на освиркванията от 9000 зрители към премиера Бойко Борисов. Предполага се, че именно заради реакцията на публиката организаторите от Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) още чакат средства за домакинствата на кръгове от европейски и световни шампионати и купи.

Веднага след състезанието България беше отличена за организатор номер едно в мотокроса свободен стил, но президентът на БФМ Богдан Николов заяви, че може и да не поиска договор за 2012 г.

По-късно той съобщи, че заложил цялото си имущество за кредит от 680 хиляди лева, с който е платена таксата за финалния кръг от Световния шампионат по фристайл.

Николов отказа коментар пред „Дневник“ за предстоящото издание на Night of The Jumps, което ще се състои на 15 декември в „Арена Армеец“. БФМ отново е организатор на събитието и като такъв е поискала финансова помощ от Министерството на спорта.

„Има постъпило искане за финансиране на състезанието по частта за домакинства на световни шампионати. На този етап министерството няма да финансира надпреварата. Засега няма пари, залегнали за подпомагане на събитието“, съобщи пресаташето на спортното министерство Красимир Панов за „Дневник“.

Билетите вече са пуснати за продажба в мрежата на Eventim на цени от 20, 30, 40 и 80 лева, а един зрител ще има възможността да спечели автомобил Great Wall Voleex C10.

Сходни публикации

title="Stunt riding във Велико Търново"
Stunt riding във Велико Търново
Стънтърът Золтан се връща в Пловдив на 6-и април
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Judas Priest в Арена Армеец на 30 юни 2015
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия
Мото протест „Без камиони през почивните дни“
Супер масово нощно каране на мотори в София!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*