EICMA-2012: Много новости и премиери в света на моторите

EICMA-2012: Много новости и премиери в света на моторите

Мотосалонът в Млиано – EICMA 2012 доказа, че е най-големият в Европа, а защо не и в света.

Изложението е 70-то, юбилейно, и целият бранш на мотопроизводителите – на мотоциклети, аксесоари, екипировка, резервни части, гуми и др. са строени като за парат в огромните халета на Fiera Milano.

Вече минаха двата дни, в които вратите са отворени за медиите и за бизнеса, а от утре домакините очакват лавина от посетители, като очакванията са за рекорд. Големите производители се изредиха да показват новости, като за два от тях – Honda и Ducati, вече писахме. Но и другите не останаха по-назад. Някои повториха премиерите си от Кьолн преди малко повече от месец, но други, особено италианските си бяха запазили мунициите, за да ги изстрелят в единен залп в Милано.

BMW повтори отново ефектната премиера на R1200 GS с Крис Пфайфер, но показаха и другата си новост F800 GT, който е с нов 800-кубиков боксер. Дъщерната Huqvarna показа новия си концепт Baja. Британците от Triumph освен познатите модели за 2013 г. добавиха още един нов – Daytona 675R. Австрийците от КТМ заложиха на гамата на Duke-овете за 2013 г. с 390 с ABS, 690 Duke R и Superduke 1290R. Да не говорим, че КТМ докараха цялата си рмия от шампиони като Сандро Кортезе, Марк Кома, Тони Кайроли и др. Suzuki също заложиха на моделите, представени в Кьолн, но за италианската публика те са съвършено нови.

Yamaha, освен с познатите от Кьолн модели, се гордееше с малките си електрически скутери, а също и със спортния 50-кубиков TZR 50, който изглежда като големия си еднолитров събрат.

От групата Piaggio поканиха в Кьолн всички да дойдат в Милано, за да видят много новости и не излъгаха. Освен вече представена Aprilia RSV4, италианския производител хвърли основните си козове на тази марка с Caponord 1200, а също и с новата легендарна Vespa 946 и Moto Guzzi California. MV Agusta са изпъчи със съвършено новия си модел – 800-кубиковия Rivale.

Peugeot добави още една версия към триколесния си максискутер  Metropolis, като показа RS, но впечатли и с концепта си Onyx. Kymco представиха няколко нови модела в гамата си за 2013 г. Със същото се отличиха и специалистите по оф-роуд и триал от Gas Gas.

Милано, Стефан Илиев, Петър Петров

Сходни публикации

title="2013 EICMA: Honda представи 13 нови и ъпгрейдвани мотоциклети"
2013 EICMA: Honda представи 13 нови и ъпгрейдвани мотоциклети
EICMA 2013: Премиерите в Милано
Официално: Юбилейният мотор BMW R 1200 NineT (+видео)
Нов боксерен двигател от BMW
EICMA 2012: Ducati показа Hyperstrada и други новости


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*