Марко Меландри е признат за виновен за укриване на данъци

Марко Меландри е признат за виновен за укриване на данъци

Италианският пилот от WSBK Марко Меландри бе признат за виновен в укриване на данъци. Това е едно доста масово явление в Италия и бюджетът губи около 150 милиарда евро. Поради тази причина правителството на Марио Монти се активизира за събирането на тези средства в държавния бюджет.

Операциите по издирването на тези, които крият доходи са в скъпите ресторанти, хосели, барове, магазини. Дори се спират собствениците на скъпи автомобили. Така си изпати и Марко Меландри. Той е признат за виновен, че не е платил данъци за доходи в размер от 3,6 милиона евро за периода от 2003 до 2005 г. Наказанието на Марко е 19 месеца затвор, но условно.

Вината на Марко Меландри е в това, че е платил данъците си за този период в малкото британско градче, където е живял. Следствието обаче е доказало в съда, че това е направено неправомерно, тъй като финансовите интереси на Меландри са на Апенините, съответно данъците трябвало да се платят в Италия.

Преди време в такова престъпно деяние бе обвинен и Валентино Роси, който плати глоба. Властите разследваха пилоти като Макс Биаджи и Лорис Капироси, покойният Лучано Павароти, скиорът Алберто Томба, порно звездата Роко Сифреди и др.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*