Зелените мотоциклети на бъдещето

Зелените мотоциклети на бъдещето

Мотоциклетите са били и остават изключително популярно транспортно средство. Въвеждането на алтернативни горива е изключително важно за оцеляването им на пазара. Ето защо производителите им трескаво търсят нови и привлекателни предложения, които да грабнат „лошите момчета“. Продължаваме  представянето им с:

Killacycle

Зелените мотоциклети на бъдещето 05Killacycle е най-бързият електрически drag bike в света – ускорява от 0 до 100 за 0,97 секунди, има 400 конски сили мощност и максимална скорост от 255 км/ч. И се очаква тази максимална скорост да бъде подобрена в бъдеще. В момента се работи върху нов модел с 1000 конски сили мощност, който да се състезава за подобряване на скоростния рекорд на сол.

VentureOne EV All-Electric

Зелените мотоциклети на бъдещетоThe VentureOne няма класическия вид на мотоциклет и е класифициран в групата на мотоциклетите с 3 колела. Но като компенсация той притежава автоматична система за балансиране, която го прави изключително стабилен на пътя и особено в завоите. Това странно, изцяло електрическо превозно средство, ще бъде снабдено с GPS система и екстри за развлечение, но дали ще намери своята идентичност и почитатели ще покаже времето.

Vespa M3 Hybrid

Зелените мотоциклети на бъдещето 01Скутерът Piaggio Vespa е вече познат, сега на ред е на пазара да излезе M3 Hybrid, оборудван с литиево-йонна батерия. Със своя 125 кубиков мотор той ще се представя на пътя като всеки друг модел на Vespa, но стоейки много по-стабилно с помощта на трите си колела. Очаква се 4 в различни модификации – изцяло електрически вариант, стандартен хибрид, low-charge хибрид и high-charge хибрид. При изцяло електрическата версия той е напълно безшумен, но за съжаление пробегът е до 20 километра. При другите модификации пробегът с напълно заредена батерия достига до напълно приемливите за градски условия 40 – 80 километра.

Gen-Ryu на Yamaha

Зелените мотоциклети на бъдещето 02Един хибриден мотоциклет не може да се мери с V-Twin Harley? Напротив, хибридният мотоциклет Gen-Ryu е точно новият екологичен Harley, с комбинацията от лек 600 кубиков класически двигател и високо ефективен електрически. Освен това е снабден с един куп екстри – шумозаглушителна система, гласова навигация, hands-free плейър и клетъчен телефон. Плюс камера за обратно виждане, която е така нужна за паркиране в пренаселените градски условия.

Honda Cub Concept

Зелените мотоциклети на бъдещето 03Honda Cub Concept възражда 50 годишния Honda Super Cub, продаден в 50 млн. бройки и с безспорно best-selling ever ДВГ, който предизвиква истинска революция, като замества използваните до 1958 двутактови двигатели за пръв път с четиритактови. Honda Cub Concept е обновен с добавянето на водородна горивна клетка. Пробегът се очаква да бъде някъде около 80 километра, поне в началото, но въпреки това се наблюдава определен интерес и вероятно скоро ще го видим по улиците на големите азиатски метрополии.

Vectrix

Зелените мотоциклети на бъдещето 04Vectrix е първият достъпен на пазара електрически мотоциклет. Батерията е поставена отзад, което осигурява добре контролирано ускоряване. При цена от $13,000 той бързо ще си върне парите – пълното зареждане, което става за около 3 часа, осигурява приблизително 80 километра пробег при цена от 1 цент на миля. А липсата на скоростна кутия силно намалява разходите за подръжка и ремонт.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*