По-ниски данъци за моторите във Варна от догодина

По-ниски данъци за моторите във Варна от догодина

Предложението за намаляване ставките за данъка върху мотоциклети и мотопеди получи одобрението на финансовата комисия към местния парламент. Промяната влиза в сила от следващата година. Досега налогът върху моторите бе най-висок във Варна, отчетоха общинските съветници.

Идеята за по-справедливи ставки бе лансирана от председателите на мотоклубовете във Варна и получи подкрепата на кмета Кирил Йорданов, който също е запален моторджия. Направеното проучване в наредбите на различни общини потвърди, че морската столица държи първенството по размер на данъка.

Съгласно измененията налогът за мотори до 125 куб. см ще се намали от 24 на 20 лв. За мотоциклетите до 250 куб. см ще се плащат 40, вместо 50 лв., а до 350 куб. см – 60 вместо 70 лв. Водачите на мотори с мощност до 490 куб. см ще дължат не по 100, а по 80 лв. За мотоциклетите до 750 куб. см ще се събират по 100 лв. – с 50 лв. по-малко от досегашния налог. За машините над 750 куб. см пък размерът на данъка ще падне най-съществено – от 200 на 120 лв.

Сходни публикации

title="Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)"
Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)
Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си
FIM представя мототуризма в Европарламента
Вижте видео от първата международна обиколка Gold Wing в България
Моторист пада, след като забърсва странично огледало (видео)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*