Официално – Валентино Роси си тръгва от Ducati, отива в Yamaha

Официално – Валентино Роси си тръгва от Ducati, отива в Yamaha

Отборът на Ducati официално обяви, че работните отношения с Валентино Роси приключват в края на сезона в MotoGP. Италианецът се връща в Yamaha.

В прессъобщението на компанията се казва: Ducati желае на италианския пилот успех в новите предизвикателства, но в същото време отборът ще продължи да полага максимални усилия за подобряване на мотоциклета до края на сезона.

Веднага след това от Yamaha обявиха, че Роси ще кара за техния тим през 2013 и 2014 г. „Това е чудесна новина за всички нас“, обяви тим шефът на Yamaha, Лин Джарвис. „През юни успяхме да преподпишем с Хорхе Лоренцо за 2013 и 2014 г., а сега можем да потвърдим, че и Валентино Роси ще е в отбора за следващите две години. С този супер тандем карахме през 2008, 2009 и 2010 г. През тези три сезона успяхме да спечелим титлите при пилотите, отборите и производителите. Целите ни за бъдещето са ясни. Разполагаме с достатъчно опит, знания и скорост, за да постигнем много победи през следващите две години. Връщането на Валентино изпълнява нашите планове за бъдещето на Yamaha в MotoGP. Ще се концентрираме напълно обаче върху нашата настояща цел, Хорхе Лоренцо да стане световен шампион.“

Роси спечели титли за Ямаха през 2004, 2005, 2008 и 2009 г. В периода от 2004 до 2010 г. той спечели общо 46 победи. Лоренцо от своя страна спечели титлата през 2010 г., а сега е лидер в класирането.

Сходни публикации

title="MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!"
MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!
Валентино Роси иска в Yamaha до 2016 година
MotoGP: Роси изключва вариант за преминаване в Suzuki
Роси: Чувствам се като прероден
Мега яко тийзър видео от Yamaha


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*