Българският къстъм – Vilner Custom Bike Predator

Българският къстъм – Vilner Custom Bike Predator

Хищникът. Той трябва да бъде силен, за да може да преследва и убива, за да може да доминира и оцелява. Той трябва да е агресивен и зъл, да има атлетично тяло, парализиращ поглед, ясна цел и отлични резултати. В жестокото състезанието на живота той трябва да печели с твърдо и безжалостно.

Създаден е от BG студиото, утвърдило се в световен мащаб като титуляр в интериорния дизайн на автомобилите. Vilner приемат предизвикателството, отправено от ексцентричен руски бизнесмен, живееш и работещ в България. Той е любител на моторите и притежава една от най-големите и интересни колекции байкове в България.

VIP Клиентът не харесва определени детайли в серийно произведения мотор. Иска основна промяна във фаровете, които му приличат на “маска от втората световна война”, иска отличаващ се, по-агресивен звук и ново, индивидуално излъчване за своя F 800 R.

Базовият модел е BMW F 800 R e оборудван с 798-кубиков четиритактов двигател, мощност 87 к.с.  и шестстепенна скоростна кутия. Мотоциклетът развива максимална скорост 200 км/ч., а теглото му е – 177 кг.  Рамата е алуминиева, предните фарове са асиметрични, спирачките – Brembo с 320 мм. дискове.

Метаморфозата: Vilner Custom Bike Predator

6 месеца са необходими на трима специалисти от екипа на Vilner да измислят дизайна, създадат макета, да изработят детайлите, да довършат и тестват своя ръчен труд по създаването на Predator.

Изработени са 17 нови детайла – 9 от карбон и 8 хромирани.

Дължината на мотора е скъсена с 25 см. От двуместен е направен едноместен – с една по-широка и изцяло преобразена седалка. Фарът е наново изграден – биксенонов с червени LED светлини. Предните мигачи са взети от BMW Z4 и са вградени в карбона. Тилът на PREDATOR  е с обединени мигачи, габарити и стоп. Задната гума е по-широка. Останалите сиви елементи от базовия вид са боядисани в черно.

Заради лекотата на карбоновите детайли моторът дори и ъпгрейднат повишава теглото си с едва 6,5 кг.

Ауспухът е ръчно изработен от българска партньорска фирма. Хищникът вече има яростен рев –  нисък и плътен, смразяващ!

Сходни публикации

title="Vilner барна Suzuki B King"
Vilner барна Suzuki B King
Hand made моторите- скъпи, но гъзарски
Новият хит: цветен карбон
Черната вдовица на Steampunk ще подпали улиците
Луминисцентна боя обра овациите на Daytona Bike Week 2013


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*