Honda с нов 400-кубиков мотоциклет

Honda с нов 400-кубиков мотоциклет

По информация от различни източници, Honda Motor подготвя нов мотоциклет, който ще се нарича CBR400R. Този байк ще помогне на компанията да запълни празнината между спортните машини CBR250R и CBR600RR.

Новината, научена от свои източници, съобщи японското списание Young Machine. На първата си корица изданието посочва как би изглеждал новият мотоциклет. Той ще има двуцилиндров двигател с паралелно разположение на цилиндрите. Той ще бъде от същото семейство двигатели, както и на едноцилиндровия на CBR250R. Предполага се, че мощността ще бъде около 50 к.с., което е два пъти повече от CBR250R и в два пъти по-малко отколкото на CBR600RR.

Причината за появата на този модел според маркетолозите на Honda е рязко нарастващата популярност на машините именно с такъв обем на двигателя. Те са стигнали до извода, че на потенциалните клиенти им липсва тъкмо такъв мотоциклет с този обем на двигателя.

Старите 400-кубикови машини се правеха, за да съответстват на японските правила за управление на различни категории мотоциклети. Освен това те бяха по-скъпи от 600-кубиковите, тъй като използваха по-екзотични компоненти и по-сложна конструкция. Сега се очаква този нов байк да не бъде скъп, а като цена да попадне между CBR250R и CBR600RR, както ще бъде и според двигателя.

Сходни публикации

title="Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък"
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Премиера на Harley Breakout и Street Bob в Европа
Новият Harley-Davidson Breakout дебютира в Дайтона
2012 Harely-Davidson Softail Slim
Нов олдскул къстъм от Harley-Davidson


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*