Мартин Чой трети на старта след падане в Словакия

Мартин Чой трети на старта след падане в Словакия

Точно една година след зверското си падане с 285 км/ч в Унгария, Мартин Чой отново имаше тежък инцидент в квалификациите за I кръг от европейския шампионат „Алпе Адрия” в клас SST 1000. И отново, както и тогава, ще стартира от първа редица и контузен.

Първата квалификация на пистата „Словакияринг” се оказа нещастна не само за Мартин, но и за съотборника му в „Globul Racing Team” Михаил Иванов. Двамата пилоти на БМВ претърпяха падания в рамките на няколко минути, като дясната ръка на Иванов беше счупена, а Чой е с множество по-леки контузии.

„Никой от нас не знаеше, че и другият е излетял от трасето, преди да се засечем в линейката”, заяви в добро настроение и вече с гипсирана ръка Михаил след втората квалификация, в която Мартин записа трето време. По-бързи от него бяха само големите му конкуренти от миналия сезон Андреас Меклау (Ав) и Михал Фила (Чех).

„Жалко за Мишо, аз поне можах да продължа”, каза Мартин. Той добави, че за разлика от миналата година, когато на „Хунгароринг” трябваше да кара в състезанието с резервния мотоциклет, сега това не се налага. „Моторът на Мишо е с много повреди, но успяхме да оправим пораженията по моя”.

На 24 април 2011 г. Чой тръгна с победа в европейския шампионат, който впоследствие спечели. На „Словакияринг”, в V кръг, завърши трети.

Сходни публикации

title="Мартин Чой e вече втори в еврошампионата"
Мартин Чой e вече втори в еврошампионата
Мартин Чой се класира на трето място в Италия
Чой отново опериран, яхва мотора след 10 дни
Мартин Чой 10-и след нов инцидент
Чой излезе начело в европейския шампионат


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*