Ducati продадена на Audi

Ducati продадена на Audi

Италианската марка Ducati вече има нов, германски собственик. Както съобщава агенция Reuters, сделката по продбата на мажоритарния пакет акции от мото производителя на инвестиционния фонд Investindustrial на концерна Audi е приключена.

Според агенцията, общата сума на сделката е по-голяма от тази, която се спрягаше предварително – не 750, а 860 милиона евро. Официално, сделката ще бъде обявена днес. Сумата включва дълга на Ducati, който така и не е ясен, но според анализатори е около 200 милиона евро. Пак според анализаторите, в тази сделка няма финансова логика, тъй като покупката на Ducati не е изгодна за концерна Volkswagen, под чиято шапка е Audi и няма да донесе нищо. Цялата работа е в това, че 75-годишния шеф на VW Фердинанд Пиex колекционира необикновени марки.

„Купуването на Ducati е продиктувано от страстта на VW към гръмки имена и фирмени таблици, а не от промишлена или финансова логика” – коментира анализатора от Credit Suisse Арнд Елингхорст. Ducati произвежда около 40 000 мотоциклета на година от всички модели. За сравнение Reuters дава аналогичните показатели на Honda, която през миналата година е продала 16 милиона мотоциклета и скутери.

източник: motoclub.bg

Сходни публикации

title="Ducati с нови 4 байка в гамата си"
Ducati с нови 4 байка в гамата си
Дяволът на Ducati с тунинг от Vilner
Шпионски снимки на Ducati Monster 1198
Макс Биаджи тества мотора на отбора Pramac Ducati
Десетте най-лоши и петте най-добри мото-реклами

  1. petraki каза:

    Кой ще ги купува тези трактори?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*