Обзор на Феър мото шоу 2012

Обзор на Феър мото шоу 2012

За първи път в България се показва тренажор за любители на каскади…

Ръчно правени мотоциклети, струващи колкото малък апартамент, са най-скъпите експонати на Международното изложение „Феър мото шоу 2012“. Цените им се движат около 30 000 евро, тъй като за изработката на такава машина отиват 3-4 години, обясниха участници в проявата.

Ексклузивни модели на световни компании  се предлагат по 30-32 хиляди лева. Колекции на „Хонда“, „Пежо“  и други известни марки можеха да се видят в палата 6 на панаирния комплекс в Пловдив. Освен мотоциклети, участниците показаха АТВ, скутери, велосипеди, резервни части, екипировка, облекла и аксесоари за вело- и мотоспорт,  поддръжка и тунинг части. Някои от фирмите предложиха отстъпки, бонуси и схеми на лизинг с улеснения.

„Изложението за мотоциклетизъм „Феър мото шоу“ съчетава бизнес и атракции, а това го прави уникално. То събира фирми, чиято дейност е свързана с този екстремен спорт, и любители на високите скорости“, заяви Богомил Бонев, изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив, при официалното откриване.

„Изложбата е много хубава. С всяко следващо издания се разширява и вече се превръща в традиция“, каза областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров. „За Пловдив е много важно да има такива събития“, подчерта кметът на града Иван Тотев. Градоначалникът и губернаторът, които пристигнаха заедно  в панаира с червен мотоциклет „Хонда“,  заедно прерязаха и лентата.

После, наред с първите посетители, изгледаха демонстрациите на звездата на стънта Ангиол Золтан. Известният унгарски каскадьор е специален гост на третото издание на „Феър мото шоу“ след гостуването си през 2010 година. Сега той дойде с нов мотор и променена програма. Освен акробатичните номера, Ангиол бе включил ефекти с дим и звук.

Золтан кара  мотор с гръб към кормилото и с гръб към движението, управлява  без ръце и без крака, движи се вертикално на една гума, прави зрелищни фигури върху и отстрани на машината с работен обем 600 куб.см.

По време на нощното дрифт и стънт шоу, което започна в 20:00 ч на 7 април,  публиката видя и огнените ефекти, част от програмата на Золтан. В невиждания спектакъл ще се вклюиха четирима от най-добрите дрифт състезатели с коли. Те направиха демонстрации поединично и по двойки, а на края – в ансамбъл. Със своите умения на волана им съперничаха известни български мотоциклетисти.

За първи път в България любителите на високите скорости имаха възможност да опитат безопасен вертикален стънт върху мотор „Kawasaki“. Тренажорът за каране на задна гума  е създаден във Великобритания. С него и  начинаещи, и напреднали успяха да се упражняват без опасност от контузии, но да усетят цялата тръпка от истинския стънт.

Предлагаме ви галерия от изпълнението на Ангиол Золтан:

фотограф: Томан Янев

Сходни публикации

title="Виртуози на волана правят нощно шоу в Международен панаир Пловдив "
Виртуози на волана правят нощно шоу в Международен панаир Пловдив
Отново Феър Мото Шоу 2012 в Пловдив
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Judas Priest в Арена Армеец на 30 юни 2015
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия
Мото протест „Без камиони през почивните дни“
Супер масово нощно каране на мотори в София!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*