Мотоклуб „Черните рози“ призовава всички към отговорност на пътя

Мотоклуб „Черните рози“ призовава всички към отговорност на пътя

След няколкото случая с катастрофирали мотори в последната седмица от казанлъшкия Мотоклуб „Черните рози“ излязоха с Декларация призоваваща за повече внимание и отговорност на пътя. Припомняме ви, че в събота невнимание бе причината за катастрофа на мотор на надлеза до „Петрол-запад“, като тогава водача на мотора  получаи фрактури на двете ръце и таза. Дни по-рано водач на мотор падна от своята машина по главната улица в близост до центъра. Днес „Черните рози излязоха със специална декларация:

„Уважаеми колеги мотоциклетисти!

Ние, членовете на Мотоклуб „Черните Рози” Казанлък, се обръщаме към всички Вас с молба – нека направим така, че в новините да няма повече „черна” статистика за пострадали или загинали на пътя мотористи!

Още в първите топли дни на пролетта, най-нетърпеливите извадиха моторите от гаражите и само в рамките на няколко дни, само в Казанлък, се случиха две тежки произшествия с пострадали мотористи. Редно е да направим уточнението, че във въпросните случаи не става дума за членове на казанлъшкия Мотоклуб „Черните Рози”. Случилото се обаче е показателно за това, че липсата на отговорност, неовладените емоции и неспазването на определи правила, могат да струват прекалено скъпо.

Ние, членовете на Мотоклуб „Черните Рози”, разбираме страстта ви към мотоциклетите, както и нетърпението да почувстваш свободата на гърба на „железния кон” след цялата дълга зима. Нека обаче не забравяме, че на пътя всички сме еднакво отговорни, както за своя живот, така и за този на останалите участници в движението – автомобилисти или пешеходци.

Затова, преди да се впуснете в приключение на две колела, се уверете, че:

– Имате СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ, което съответства на управляваното от вас моторно превозно средство!

– Машината ви е в ПЪЛНА ТЕХНИЧЕСКА ИЗПРАВНОСТ, не пренебрегвайте дори дребните детайли!

– Не сте употребили НИКАКЪВ АЛКОХОЛ!

– Нямате физически или друг проблем, който да ви попречи да овладеете мотоциклета!

– ЗАПОМНЕТЕ – МОТОЦИКЛЕТЪТ НЯМА КРИЛА, колкото и да увеличавате скоростта, вероятността да полетите е нулева, но пък така увеличавате шансовете си да се озовете в болницата!

– Не забравяйте също, че всяко необмислено, самонадеяно и погрешно действие на пътя, ВРЕДИ КАКТО НА ВАС САМИТЕ, ТАКА И НА ИМЕТО НА МОТОРИСТИТЕ ИЗОБЩО!

Мотоклуб „Черните Рози” е организация с 15-годишна история, която за времето на съществуването си е доказала своята отговорност. Клубът не само обединява любителите на мотоциклети, но въвежда и строги правила при употребата им, които да гарантират здравето и живота на самия моторист и останалите на пътя. Мотоклуб „Черните Рози” полага изключителни усилия за това, мотоциклетистите да бъдат приемани не като заплаха на пътя, а като равноправни участници в движението. Придвижването с мотор има своите специфики, които често остават неразбрани от автомобилистите. За да променим това, е нужно първо, самите ние да покажем, че сме по-разумни, по-отговорни и по-предпазливи на пътя.

Радвайте се на пролетта, насладете се на лятото и нека те не бъдат последни за някого от вас! Не забравяйте – Това зависи само от Вас!“

Сходни публикации

title="Голям купон сътвориха Калашниците на Побит камък"
Голям купон сътвориха Калашниците на Побит камък
10 банди забиват мото-рок феста Побит камък
Стотици мощни мотори преминаха през центъра на Казанлък
Мото клуб „Атрокс“ Панагюрище откри клубната си къща
КАТ и мотористите с успех от съвместната работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*