1000 лева глоба за шофьор блъснал мотоциклет

1000 лева глоба за шофьор блъснал мотоциклет

1000 лева ще трябва да заплати шофьор, който не се е съобразил със знак „Стоп” и е блъснал мотор, като му е отнел предимството на кръстовище. Вследствие на удара мотоциклетистът и спътничката му паднали на земята, като жената получила 3 счупвания в областта на крака.

Районният съд освободи от наказателна отговорност 27-годишния шофьор и го лиши и от право да управлява МПС за 3 месеца. Пътнотранспортният инцидент е от 15 юли миналата година на кръстовището на бул. „Хр. Смирненски” с ул. „Тролейна”. Според експертизата предизвикалият ПТП водач не е употребил алкохол, направил е всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалата, а телесните повреди са причинени по непредпазливост.

Междувременно за шофиране без книжка, Районният съд наложи на 18-годишен неправоспособен водач 1000 глоба. Той е хванат около 1 часа през нощта на 2 юни миналата година да управлява лек автомобил „Опел”, без изобщо да притежава валидно свидетелство за правоуправление на МПС. Няколко месеца преди това пак му е бил съставян акт и е бил наказван по административен ред отново за шофиране без книжка.

Сходни публикации

title="Счупен гръбнак и откъсната ръка при касапница с мотори"
Счупен гръбнак и откъсната ръка при касапница с мотори
Кой е виновен за инцидентите по пътищата
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Мотори борци, самбисти и джудисти
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия

  1. Mihail каза:

    много са малко тия пари за един човешки живот или доста други наранявания – това не е да си зажулил на някой оградата ид а му дадеш 1000лв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*