Предвижда се поставянето на 174 камери по родните пътища

Предвижда се поставянето на 174 камери по родните пътища

Предстои монтирането на нови 174 камери по българските пътища, чрез които да се осъществява по-качествен контрол срещу нарушения. Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на въпрос на депутата от Синята коалиция Кирчо Димитров, предаде Агенция “Фокус”.

Средствата за монтажа на техника ще бъдат осигурени от Фонда за безопасност на движението и закупуването на камери /снимачни устройства/ за контрол на скоростта, чийто постъпления пък идват от глоби и нарушения.

Събраната от края на юли до 31 декември 2011 г. сума възлиза на около 4 млн. лв. Досега от тях са усвоени само 202 000 лв., но според предвижданията в бюджета за 2012 г. в края на годината, ако останат средства, те да бъдат считани за остатък и да могат да бъдат усвоявани и занапред. Така няма да бъде нарушена събираемостта.

От 1 януари до 2 февруари тази година постъпленията са в размер на 1 032 000 лв. В момента текат процедури по влагането на тези средства в реализирането на проекти.

Предвидено е още поставянето на мобилни станции на всички входове на столицата. Провеждат се тестове за ефективността на  използването на устройствата и на ГКПП на страната.

Сходни публикации

title="Край на фишовете от мобилни камери на КАТ"
Край на фишовете от мобилни камери на КАТ
График на камерите на КАТ от 16 до 22 декември 2013г.
График на камерите на КАТ от 09 до 15 декември
График на камерите на КАТ от 02 до 08 декември
Осем коли и мотоциклет иззети при операция срещу автоджамбази


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*