Завода на Horex е готов да започне работа

Завода на Horex е готов да започне работа

Новата германска мотоциклетна марка Horex е независима като технология, дизайн, маркетингова концепция и производство. Машината VR6 Roadster ще се произвежда по най-високите стандарти за качество в новия завод на Horex в Аугсбург.

Планирано е производството да започне в следващите няколко седмици. След шест месеца задълбочено планиране и подготовка в завода на Horex в Аугсбург започва серийното производство на новия VR6 Roadster. Съставните части на новия 6-цилиндров бай кот Германия ще бъдат сглобявани на четири последователни работни станции. Рамата и шасито са първата стъпка, преди да се добавят двигателят, електрическите системи, електрониката и други части. Този подход на сглобяване се основава на традиционния принцип „един човек – един байк”. Един механик изгражда изцяло мотоциклета – от началото до края – от първия болт на рамата до окончателното изпитване на динамометъра.

Ако погледнем отвътре, цялата производствена концепция на Horex се фокусира върху най-високото качество. Работникът документира всяка стъпка от производствения процес на отделните станции на персонален компютър. Този ключов аспект на гарантиране на качеството осигурява основата на сертифициране по стандартите на ISO, който е в завода на Horex.

„От самото начало нашата цел е да осигурим производствените операции в Horex да отговарят на високите стандарти на качество, определени от германската автомобилна индустрия – обясни главният изпълнителен директор на Horex Клеменс Несе. – Ние работим последователно за тези стандарти и изискваме същото от нашите доставчици.”

Всички външни компоненти на новия Horex VR6 Roadster идват от реномирани доставчици от европейските страни. Сърцето на новия мотоциклет – двигателят VR6 идва от специалистът Weber от Маркдорф, близо до езерото Констанс.

Планираното производство на единица продукция се основава на принципа „качеството пред количеството”. Несе казва: „В началото ще произвеждаме само по няколко мотоциклета на ден. След като сме сигурни, че те отговарят на нашите високи стандарти и всички операции се изпълняват гладко, ние постепенно ще увеличим нашето производство.” Horex остава верен на своя автономен подход в тази област.

Заводът ще произвежда само поръчаните мотоциклети. Това означава, че всеки байк, произведен в Аугсбург е потребителски настроен към своя бъдещ собственик.

Завода на Horex е готов да започне работа 01

Сходни публикации

title="Ducati EXPO 2015 в България"
Ducati EXPO 2015 в България
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.

  1. dimo каза:

    Смешници…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*