Пазара на мотори пада с 37% за Европа

Пазара на мотори пада с 37% за Европа

По време на годишна сбирка на Асоциацията на Европейските Мотоциклетни Производители бяха изложенни данни за цялостните продажби на мотори през 2011 година. Бройката е много плашеща! Асоциацията бележи спад с 37% в сравнение с 2010. За целия период на изминалата година са продадени едва 1.7 милиона мотоциклети в цяла Европа.

Икономическият климат в цяла Европа (с редица страни на ръба на преживяването в кризата, с държавните дългове, кредитната криза, рекордно високата безработица, непопулярните мерки на правителствата за строги икономии, които бъркат за все повече пари от джобовете на данъкоплатците) допринася за този спад в продажбите.

Въпреки бедственото положение, Асоциацията на Европейските Мотоциклетни Производители вярва, че ще успеят да възвърнат пазарните си позиции, ако производителите се концентрират върху мобилната обстановка. „Бълдещите проекти ще са фокусирани върху нови машини, с по-малка кубатура, по-ефикасни и по-икономични от досегашните супер-спортни модели. Набелязаната цел за възстановяване на пазарната стбилност е признаването на мотора като практично и устойчиво средство за придвижване.”

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*