Над 200 души работят по организацията на мото фрийстайл шампионата

Над 200 души работят по организацията на мото фрийстайл шампионата

Над 200 души се грижат за организацията на последния кръг от световния шампионат в дисциплината фрийстайл, който ще се проведе на 17 декември в софийската зала „Арена Армеец“. За цялостната организация пък са нужни над 70 камиона с пръст, четири с оборудване, три с подова настилка, три с гъсенични трактори, два с осветление и други.

Всяко състезание от фрийстайл-а представлява майсторско постижение от страна на изграждането на трасето, с което Българска федерация по мотоциклетизъм се наема за първи път. Залата ще бъде застлана с найлон, за да не се зацапва подът с пръст, а върху него ще бъде монтирано специално покритие, доставено от три камиона. След това ще бъде докаран около 1800 тона пясък или пръст. Количеството съответства на 70 камиона, 1200 кофи екскаватор, 36 хиляди ръчни колички или 720 хиляди обикновени лопати. В България ще дойде 25-членният екип на организаторите, които ще имат 12 часа, за да разпределят пръстта върху пода на цялата зала и да изградят две-три попивки, високи 4.5 метра. Върху тях се поставят няколко рампи, от които състезателите скачат по време на надпреварата.

В самото състезание ще вземат участие най-добрите осем пилоти в света, а поради неговия екстремен вид се налага да бъдат повикани и четири резерви. Те ще излъчат новия световен шампион именно в зала „Арена Армеец“, която измести домакинството на Бразилия за по-ранна дата. По време на състезанието ще бъде проведено и награждаване на България за най-добър домакин на кръгове от шампионатите в дисциплини мотокрос и супермото. Изненадата за публиката обаче е съвсем друга. В отделна част от този кръг пилотите ще се опитат да поставят световен рекорд на висок скок, като те ще имат за цел да прелетят на 14 метра над земята. Това ще се случи на една от четирите рамки за скокове, които ще бъдат доставени от чужбина. Привържениците на екстремните спортове ще трябва да заплатят цени на билети между 20 и 160 лева, като до момента са разпродадени над шест хиляди пропуска. Преди финалите, които започват в 21 часа, ще бъде проведена томбола, а собственикът на изтегления билет ще си тръгне с пикап Great Wall Steed.

Вратите на залата отварят в 17 часа, а от 19 е официалното откриване.

източник: sportal.bg

Сходни публикации

title="Бъди мото мачо, но хитро"
Бъди мото мачо, но хитро
Шпагат върху скутери (и розов потник)
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти
Голямото каране!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*