Кампания демонстрира безопасно движение по пътищата чрез прожекции на филми

Кампания демонстрира безопасно движение по пътищата чрез прожекции на филми

В двадесет големи града в страната ще се проведат инициативи,  част от националната кампания за ограничаване на пътния травматизъм по проект „Информирани и здрави”. Тя се провежда под мотото „Животът е с предимство” и се организира със съдействието на МЗ, Столична община, Столична РЗИ, РЗИ София – област.

Партньори на кампанията са КАТ, Регионална здравна инспекция, Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, СБА, Български червен кръст и др.

Пътнотранспортният травматизъм е сериозен проблем за България. През 2010 г. са регистрирани 6609 ПТП, в резултат на които са загинали 776 души, а 8078 са били ранени. Над половината от загиналите са в активна възраст – 25-64 г. (59.9%), следват хората над 65-годишна възраст (20.6%), младежите на 18-24 години (14.6%) и децата до 17 години (4.9%).

Според статистиката всеки ден по пътищата на България загива поне по един човек. Според организаторите на кампанията, за да дадем предимство на живота е необходимо да променим отношението си към причините, предизвикващи транспортните произшествия. Неспазване на правилата за движение от участниците в пътната обстановка, шофиране с превишена и несъобразена скорост, както и шофиране под въздействие на алкохол и психотропни вещества водят до изключително опасни за живота и здравето на хората ситуации.

Сходни публикации

title="Край на фишовете от мобилни камери на КАТ"
Край на фишовете от мобилни камери на КАТ
График на камерите на КАТ от 16 до 22 декември 2013г.
График на камерите на КАТ от 09 до 15 декември
График на камерите на КАТ от 02 до 08 декември
Осем коли и мотоциклет иззети при операция срещу автоджамбази


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*