Suzuki се разделя с Volkswagen

Suzuki се разделя с Volkswagen

Озлобената връзка между Suzuki и Volkswagen най-накрая приключи. Днес (22.11.2011) Suzuki прекрати рамковото си споразумение между двете компании. Японците настояват Volkswagen AG да върне 19.89% дял, който притежава. Всичко това е резултат на дълги седмици в преговори от страна на японската компания.

Президентът на Suzuki Асаму Сузуки казва: „Днес Suzuki прекрати отношенията си с VW. Компанията ще се бори да си върне дяловете по съдебен път. Наистина съм разочарован, че се налага да предприемаме подобни действия, но VW не ни остават избор. Те продължаваха да отказват исканията ни със стотици оправдания по време преговорите. Също така съжалявам, че си стиснахме ръцете с Д-р. Винтеркорн за партньорство, а той не спази своите обещания, дадени първоначално на Suzuki. В отсъствието на каквато и да било помощ от VW и провал при спазване на договорките, няма никакъв смисъл това партньорство да продължава. С прекратяване на взаимоотношенията, няма и причина VW да притежава каквито и да било дялове от компанията. Сега ще съсредоточим усилията си да върнем първоначалните отношения между двете компании, а именно две съвсем отделни страни, които не се бъркат в чуждия бизнес. Призовавам Д-р. Винтеркорн да се съобрази с това!

Не заемаме страна, но наистина до момента не си спомняме за каквото и да е значимо събитие в резултат на партньорството между двете компании.

Сходни публикации

title="Турбо двигатели - новата мода при моторите"
Турбо двигатели – новата мода при моторите
Vilner барна Suzuki B King
Рязък скок в продажбите на мотори Suzuki в САЩ
Пускат ограничена серия Suzuki Yoshimura GSX-R 750
Suzuki готви V-Strom 1000 за конвейер


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*