Suzuki се оттегля от MotoGP

Suzuki се оттегля от MotoGP

В последните години компанията участваше във висшия клас повече от скромно. Затова най-после бе сложен край на слуховете от месеци насам, като компанията офецеално заяви за своето оттегляне.

В краткото изявление се казва, че поради въздействието на глобалната икономическа криза, компанията е решила да прекрати участието си в MotoGP за сезоните 2012 и 2013. От Suzuki обаче обявиха, че планират да се върнат в сериите през 2014 г. с еднолитрови байкове. Сега Suzuki планират да се концентрират в построяването на конкурентни машини за новия клас. Компанията обаче ще продължи да участва в мотокроса, а също и в състезания със серийни мотоциклети. Членовете на екипа на Suzuki бяха информирани за решението на компанията по e-mail.

Решението на Suzuki означава, че поне в следващите две години в MotoGP ще участват само трима производители – Honda, Yamaha и Ducati.

За последен път Suzuki спечели титлата във висшия клас през 2000 г. с Кени Робъртс-младши. Когато бе въведен клас MotoGР, Suzuki нямат особени успехи. В последните години имат само една победа -. На Крис Вермюлен  в Льо Ман през 2007 г. За последен път пилот на Suzuki стъпи на подиума в Бърно през 2008 г. Това бе Лорис Капироси, който стана трети.

Според мнението на експертите, решението на Suzuki  ще окаже негативен ефект върху продажбите на обикновени мотоциклети от компанията.

източник: motoclub.bg

Сходни публикации

title="MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!"
MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
Турбо двигатели – новата мода при моторите


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*