Suzuki на EICMA 2011

Suzuki на EICMA 2011

Suzuki приканват към своя щанд на мотоциклетното изложение EICMA 2011 не толкова с красиви дами, а с висок клас мотори. За 2012-та, компанията ще покаже едва 3 нови модела, но дори и те са пре достатъчни, тъй като сред тях влиза величествения Suzuki GSXR 1000.

Още от стартирането си преди години, мотоциклетът GSX-R1000 е синоним на покана за пистата. Най-новите способи при двигателите удивително покачват работния потенциал на модела. Подобрения в шасито гарантират по-добър контрл, а външния вид извиква у нас усещане за скорост, агресия и адреналин.

С две думи, основните промени по новото поколение на мотора Suzuki GSX-R1000 остават скрити на пръв поглед, като единствената лесно отличаваща се новост е промяната във формата на изпускателната система. Добродетелите на модела обаче се крият дълбоко – олекотени с 11 процента, но усилени бутала, оптимизирана форма на горивната камера, която допринася за по-добра динамика в ниските и средните обороти, както и за по-своевременна реакция при подаване на газ, нова спирачна система с 5-милимтрови дискове от Brembo и най-важното – намалено с 8 процента потребление на гориво.

На щанда на Suzuki на EICMA 2011 е отделено и специално място за круизър гамата на компанията. По японските разбирания, това което ние наричаме чопър/круизър, всъщност е къстъм. И наистина – моторите за по-рокерски настроените любители на мотоциклетите привличаха като магнит всички миовачи. Със стилен дизайн, класа и вкус, трите модела на Suzuki Intruder сякаш бяха намерили онази тънка струна в човешката душа, която свири с тънки и пронизващи ноти без дани дава сили да откъснем очи от тях.

На почетно място е поставен и добре познатият ни Suzuki Burgman.  През 2012 година няма да видим промени по наложилия се вече Burgman. Със своя огромен капацитет за работа и удоволствие в едно, от Suzuki явно са осъзнали, че са с едни гърди напред спрямо останалите, които тепърва запчват разработката на макси скутери. От друга страна, Suzuki се обръщат към зелената идея като показват скутер с електромотор. Явно тенденцията за еко мотоциклети залива все повече производители. Молим се това да не повлияе върху разработването на нови мотоциклети.

Вижте пълната галерия на Suzuki на мотоциклетното изложение EICMA 2011 ТУК

Сходни публикации

title="Ducati EXPO 2015 в България"
Ducati EXPO 2015 в България
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*