EICMA 2011 отвори врати

EICMA 2011 отвори врати

69 международно мотоциклетно изложение EICMA 2011 отвори врати вчера точно в 09.00 часа (10.00 ч. българско време). Разположено в 7 зали върху площ от 58,200 кв.м., то е домакин на 1,462 фирми от 43 държави. За церемонията по откриването президентът на EICMA- Корадо Капели бе поканил специално лидера от световния супер байк шампионат Джакомо Аугустини.

Първите два дни на EICMA 2011 са предназначени изцяло за медиите и бизнеса – допускат се само журналисти и търговци, като идеята е да се осигури по-делова обстановка. Въпреки това  салоните бяха изпълнени с хора, а опашките на входовете не намаляваха чак до ранния след обяд. Всеки от основните производители на мотоциклети не беше спестил усилия и средства по отношение на щанда си – сигурен признак, че всички очакват ръст на пазара и са готови да се борят за по-голям дял от него.

В зала No.2 Yamaha разполагат с най-голяма площ. Близо до тях са MV Augusta и Harley-Davidson. Обособени са две специални зони – „Зелената планета”, където всичко се задвижва от екологични електродвигатели и „EICMA Custom” – зоната с големите и скъпи играчки за пораснали момчета. В интерес на истината трябва да отбележим две неща – че зелената зона не предизвиква изключителен интерес у посетителите и че последните модни тенденции по отношение на къстъмите, особено при европейските студия, клонят към т.нар. кафе рейсър стил – това са машини с по-скромни от традиционите размери и доста ретро визия.

EICMA 2011 отвори врати 11 EICMA 2011 отвори врати 04

Зала No.4 е приютила Honda, които имат един от най-големите щандове на тазгодишното изложение и отправят сериозно предизвикателство с изключително богата моделна гама нови машини. Тук са и Suzuki, които са акцентирали върху скутерите и атрактивни „кафе рейсър” предложения. Benelli пък ни изненадаха с оферти в почти всички класове возила.

EICMA 2011 отвори врати 05 EICMA 2011 отвори врати 09

В 6-та зала едноличен господар е Kawazaki, които показват няколко доста мускулести екземпляра, освен добре познатите ни вече чопъри, круйзъри и туристи. Тук могат да бъдат видяни предложенията на тайванският производител Kymco и скутерите на Peugeot.

EICMA 2011 отвори врати 07

Зала No.10 е окупирана от италианци. Aprilia, Gilera, Piaggio и Garelli са в центъра на експозицията. Прави впечатление амбицията на Aprilia да се утвърждава като марка с атрактивни модели в спортната гама. Много атрактивни и красиви мотоциклети предлага и Moto Guzzi. С няколко изключително красиви модела беше опровергано схващането, че тази марка е по-скоро част от историята.

EICMA 2011 отвори врати EICMA 2011 отвори врати 08

BMW, които наскоро закупиха Husqvarna, безспорно могат да бъдат определени като кралете на EICMA 2011 със своята внушителна по размери зона. Останахме с впечатление обаче, че вниманието на германците е насочено основно към скутерите – отделно място и много нови предложения. Картинката на класа и стил в зала No.14 се допълва от Triumph. Британците показват всички разновидности на мощния Rocket III, спортни, ендуро и туристически мотоциклети.

EICMA 2011 отвори врати 02 EICMA 2011 отвори врати 06

В зала No.18 са настанени Ducati и KTM. За тях не ни остана време в първия ден на изложението, ето защо сряда ще започнем от зад напред. А след това ще отделим специално внимание на производителите на аксесоари, части, облекла и протектори.

С нетърпение очакваме и старта на гвоздея в програмата – спиращите дъха демонстрации и състезания на MotoLive. Уникалната външна зона е разположена върху оборудвана площ с големина 80,000м2. Арената е покрита с  5,500 м3 пръст (равна на 400 камиона); 6-те трибуни за публиката (представете си 17 огромни камиона, които носят 600 тона желязо) разполагат със седалки за 4,300 души; с 6,000 м. бариери са реализирани препятствията и 120 огромни прожектора ще осветяват района. Какво ще видим – повече от 460 състезателя ще мерят сили в 14 състезания, 6 от които международни, внушителни каскади и смразяващи акробатики, стънт, ATV фрийстайл демонстрации, МХ фрийстайл представление и още много други.

Ексклузивни материали и подробности за изложението ще намерите в новините на MOTO.BG.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*