Три мотора-бомби разлюляха Ирак

Три мотора-бомби разлюляха Ирак

Вече не само автомобилите се използват за залагане на бомби на обществени места. За съжаление мотоциклетите също започват да заемат своята роля в терористични планове за масово покушение.

Най-малко осем души загинаха, а други 22 са ранени при избухването на три мотора бомби в центъра на втория по големина град в Ирак – Басра, съобщи лекар и представител на полицията.

Според медик от болницата в „Садр“ и полковник от полицията, пожелали анонимност, загиналите при експлозиите в 20 часа местно време са осем. По-рано началникът на областната полиция ген. Фейсал ал-Абади съобщи, че двама души са убити, а най-малко 30 – ранени при избухването на три мотора, които са били паркирани на кръстовище в центъра на Басра. На мястото, където са били оставени моторите бомби, има много кафенета и ресторанти. Басра е на 450 км. от Багдад и главен икономически център на страната. По-рано днес служител в Комисията по финанси в иракския парламент бе застрелян докато пътувал с колата си в квартал Мансур, намиращ се в западната част на Багдад, съобщи източник от министерството на вътрешните работи. В Киркук, който се намира на 240 км. северно от столицата, продавач на зеленчуци загина, а дъщеря му бе ранена, при експлозия на бомба, закрепена с магнит под колата му, съобщи полицията на града. /АФП /

Сходни публикации

title="Рали "Дакар 2014": Спасиха гол и безпомощен мотоциклетист (видео)"
Рали „Дакар 2014“: Спасиха гол и безпомощен мотоциклетист (видео)
Какво е да караш мотор с 289 км/ч на 1 януари сутринта (видео)
Снежна буря подхвърля пешеходци между колите в Сибир (видео)
Овен vs. моторист – Видео
Pulsar! Bajaj Pulsar! – реклама в стил Джеймс Бонд


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*