1000 лв. глоба грози всеки, отказал проверка с дрегер

1000 лв. глоба грози всеки, отказал проверка с дрегер

Максимална санкция от 1000 лв. и 18 месеца лишаване от шофьорска книжка ще бъде налагана на всеки водач, който отказва да бъде тестван за употреба на алкохол. Това съобщи директорът на столичния КАТ комисар Богдан Милчев, цитиран от „Фокус”.

Крайната мярка е провокирана от все повечето „хитри водачи“ на пътя. „Такива шофьори използват вратичката в закона, тъй като знаят, че са употребили повече алкохол и за да не им се образувало дело отказват да бъдат изпробвани. Затова КАТ е взел решение, че на всички такива водачи ще им се определя 1000 лв. максимална глоба“, обясни шефът на КАТ.

Вчера и днес са били проверени над 450 водачи, като при трима от тях е била установена употреба на алкохол. За миналата седмица в София обаче са заловени 37 шофьори, седнали зад волана, след като са пили. От тях 5 са жени.

„Към жените винаги сме се отнасяли малко по-меко, но когато започнат да участват в произшествия, ние трябва да вземем отношение. Но катастрофите с жени са много по-малко. Те са много по-дисциплинирани по принцип. Учудващото е обаче, че започват да показват неща, които не трябва да се случват“, коментира Богдан Милчев.

Директорът на столичния КАТ посочи, че наскоро в София е била заловена жена с 3,4 промила алкохол в кръвта. Това е провокирало КАТ да стартира  новата си акция срещу алкохола – денонощни проверки за пияни шофьори.

„Дълго време се е смяташе, че жените не пият, но те все по-често започват да употребяват алкохол, а и да си позволяват да шофират. Не казвам, че жените са алкохолици, тъкмо обратното – те са само 5 от 37“, уточни комисар Милчев.

Сходни публикации

title="Край на фишовете от мобилни камери на КАТ"
Край на фишовете от мобилни камери на КАТ
График на камерите на КАТ от 16 до 22 декември 2013г.
График на камерите на КАТ от 09 до 15 декември
График на камерите на КАТ от 02 до 08 декември
Осем коли и мотоциклет иззети при операция срещу автоджамбази


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*