NCR M4 – достатъчно богати ли сте?

NCR M4 – достатъчно богати ли сте?

Съвсем скоро на бял свят ще се появи един от най-скъпите мотоциклети. Ако си помислите „Хм, защо да не си взема едно такъв”, то вие със сигурност сте богаташ или роднина на сем. Бекъм. Най-вероятно обаче, ще си кажете „Колко? За старо Ducati с въздушно охлаждане? Колко – от £30,000 до £45,000, в зависимост какво искам?!”.

Ето и в какво се състои тайната на цената на мотоциклета. Представяме ви новите NCR шосейни модели NCR M4 и NCR M4 ONE SHOT.

NCR с удоволствие представя новия шосейно легален мотор за американския пазар, а след това за европейския и останалите пазари. NCR M4 е плод на дългогодишна работа в конструиране и проучване. Вдъхновението идва от NCR Millona, който е известен с многобройните си победи, леко тегло и удивително управление.

Използвайки същата геометрия и идея, моторът M4 е проектиран да бъде също толкова, а дори и по-лек за шосейно каране, както оригиналния Millona на пистата. NCR M4 с въздушно охлаждане е оборудван със стоманена рама и под рама, заедно с карбонови резервоар, гуми, инструменти, въздушна кутия, маслен охладител и спойлери.Иновативната централна електроника позволява бързо действие на военни конектори и компютърен интерфейс. Допълнително качество и класа показва и радиалните спирачни системи на лидерите Brembo и окачване от Ohlins.

Цената на мотоциклета ще започва от $49,900 плюс допълнителни такси и се очаква през пролетта на 2012 г. (за американския пазар).

Дизайнът на NCR M4 е модуларен (на части), така че предницата може да бъде променена, така че спойлерите да са всички, на половина или да липсват само с завинтването на два болта и конектор. Същото може да се направи и с опашката. Идеята е да може да преминете от шосеен режим към пистов и обратно за по-малко от 5 мин. Мисията изпълнена!

Моторът NCR M4 идва в две модификации.

NCR M4 идва със 1100 кубиков двигател, с въздушно охлаждане от Ducati EVO и произвежда 107 кн.с. при 7,500 обр/мин. и 115 Nm, всичко това при тегло от 130 кг (включително маслото и акумулатора).

NCR M4 One Shot идва с модифициран NCR 1200 Ducati EVO 1100 двигател, оборудван с машинно изработен колянов вал, титаниеви конектори, титаниев хардуер и съединител NCR-EVR.

The NCR M4 One Shot произвежда 132 кн.с при 8,700 обр/мин и 142 Nm, всичко това при тегло от 126 кг. Цената е умопомръчителните $69,900.

Сходни публикации

title="Ducati с нови 4 байка в гамата си"
Ducati с нови 4 байка в гамата си
EICMA 2012: Ducati показа Hyperstrada и други новости
Мега галерия на мотора Ducati 1199 Panigale
Ducati стартира производството на 1199 Panigale
Духът в мотоциклета Ducati 1199 Panigale


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*