Ловците на митове погнаха моторите

Ловците на митове погнаха моторите

Преди няколко дни, Адам и Джейми, водещи на популярната телевизионна поредица „Ловци на митове” извадиха целия си арсенал срещу мотоциклетите като се опитаха да докажат, че именно моторите замърсяват въздуха повече от автомобилите.

В крайна сметка, ловците не разкриват пълната история, защото мотоциклетите не са законово задължени по същия начин като при автомобилите за намаляване на вредните емисии. Никой здраво мислещ производител не би оборудвал модел със скъпи, тежки, обемни и изсмукващи мощността технологии заради еко идеята. Разбира се, съвсем скоро и моторите ще бъдат принудени да спазват закони за вредни емисии, за да намалят нивата на въглероден диоксид (единствения критерии, по който мотоциклетите отстъпват пред автомобилите), за да станат „по-зелени” от колите.

По-важното е (и пропуснато по време на тестовете), че мотоциклетите прекарват много по-малко време в трафика и за много по-кратко време се придвижват от точка А до точка Б, което допълнително намалява нивата на вредните емисии.

Изгледайте видеото възможно най-бързо, защото щом Dicovery го забележи, видеото ще бъде свалено.

Сходни публикации

title="Бъди мото мачо, но хитро"
Бъди мото мачо, но хитро
Това го могат само китайците-осем души на един мотор
Нечовешки трикове върху мотори в „Украйна търси талант”
Мечтата на мотора…
Yamaha R1 дрифти на писта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*