Най-дългата картинг писта в България се концесионира за 15 години

Най-дългата картинг писта в България се концесионира за 15 години

Общината във Враца обяви процедура за отдаването на концесия на най-дългата оперираща картинг писта в България. Документите за участие в процедурата могат да бъдат закупени до 17 октомври на цена от 200 лв. в „Центъра за административно обслужване на гражданите” на община Враца. Оферти и заявления могат да бъдат подавани до 20 октомври.

Размера на минималното годишно концесионно плащане е символичните 1870 лв, толкова е и гаранцията която трябва да бъде депозирана не по-късно от 20 октомври.

Пистата може да бъде лесно преведена в състояние годно за домакин на национални и регионални състезания по картинг, АТВ, супер-мото и набиращите голяма популярност мини-мото. Имотът е с площ 64 000 кв.м. и включва 15 000 кв.м. картинг писта, 15 гаражни клетки, воден полигон 4800 кв.м., авто писта 400 кв.м. и авио писта от 3500 кв.м.  Намира се до стадион Христо Ботев във Враца и на по-малко от 2 км. от центъра на града.

От картинг спорта са тръгнали всички съвременни пилоти във Ф1 от Михаел Шумахер до Люис Хамилтън, а мини-мото е неговия еквивалент за света на пистовите мотоциклетни надпревари, началната стъпка за пилоти като Валентино Роси и настоящия световен шампион в MotoGP Хорхе Лоренцо.

Линк към концесията на сайта на община Враца

Сходни публикации

title="Първа отборна победа за родния картинг в генералното за Еврошампионата"
Първа отборна победа за родния картинг в генералното за Еврошампионата
Картинг феновете се пускат в състезание
Русенката Лора обра овациите на националния шампионат
Академията за млади пилоти проведе първи стартове
Най-голямата закрита картинг писта в България ще бъде в Русе


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*