България се нуждае от изцяло нов Закон за движение по пътищата, според началникът на „Пътна полиция“ СДВР

България се нуждае от изцяло нов Закон за движение по пътищата, според началникът на „Пътна полиция“ СДВР

Трябва да бъде създаден изцяло нов Закон за движение по пътищата, а не да се правят промени по стари текстове, смята началникът на „Пътна полиция“ СДВР Богдан Милчев.

„20 години Законът за движение по пътищата отглежда безобразни нарушители. Например – тролейбусен шофьор бута и убива дете на пешеходна пътека, и на следващия ден продължава да кара тролея и да вози хора. Нямаме правото да му вземем книжката. Сами преценете – дали наказанието от 50 лв., с което санкционираме автомобилите, които не спират на пешеходна пътека, е достатъчно. Дали е необходимо да има промяна в частта с обжалванията и със сроковете. В момента не е тайна, че голяма част от нарушителите трудно ги откриваме, не идват, не си плащат глобите и в тях остава усещането за безнаказаност. Наистина е необходим цялостен нов закон, който да започне да обслужва интересите на обществото”, каза Милчев.

„Всеки сигнал, който пристигне при нас, се обработва. През август и септември нямаме сигнали за корупция от граждани към пътните полицаи в София. Предстоят изненади, с които ще покажем на обществото как се борим с този проблем. Слагаме камери по автомобилите, променихме организацията на работа, така че пътният полицай все по-често да помага на хората и по-малко да се занимава с неща, които не са му работата. Все повече на пътя полицаите регулират, подпомагат движението, не допускат нарушители. За септември тази година имаме с 300 произшествия по-малко в София, спрямо септември 2010 г. До този момент от началото на годината произшествията в София са над 2000 по-малко, спрямо 2010 г. Това е пътят, по който трябва да вървим и по който отчитам работата на пътните полицаи в София”, добави Милчев.

Сходни публикации

title="Край на фишовете от мобилни камери на КАТ"
Край на фишовете от мобилни камери на КАТ
График на камерите на КАТ от 16 до 22 декември 2013г.
График на камерите на КАТ от 09 до 15 декември
График на камерите на КАТ от 02 до 08 декември
Осем коли и мотоциклет иззети при операция срещу автоджамбази


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*