Мотор на растително масло… е не точно

Мотор на растително масло… е не точно

Джон Петше създаде мотоциклет, за да докаже теорията си.  По този начин постави нов световен рекорд за скорост в класа на 350 кубиковите мотоциклети задвижвани с алтернативно гориво. Но защо? Хибридният му мотор се задвижва от стандартен, индустриален  дизелов двигател, докато останалите части са от картинги, стари превозни средства и чаркаляци от генератори. Относно горивото? То е най-обикновено растително олио от най-близкият магазин!

Така че, ДА, това е нискобюджетно возило, с дизелов двигател, което би се движило с почти всичко от вашата кухня и изминава 160 километра с  3,8 литра (от същото олио), а максималната му скорост са рекордните  90 километра в час. Умно изпълнение.

Все още не ни е ясно обаче какво ще се случи, когато дойде време за почистване. Знаем, че олиото гранясва и образува твърд филм, който се чисти изключително трудно. Освен това, миризмата на стара мазнина не е особено приятна. В крайна сметка, изобретателите може би са преценили, че икономията ще е за сметка на чистотата…

Сходни публикации

title="AUDI с концепт за мотоциклет"
AUDI с концепт за мотоциклет
Два проекта на Honda за LA Design Challenge
Honda Slammer Bagger – пропуск!
Концепция за мотоциклет Peugeot 515
Hyundai с концепция за мотор


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*