Машина на времето – забравени мелодии в центъра на София

Машина на времето – забравени мелодии в центъра на София

Денят на „Стара София”, част от събитието „Седмица на София”, върна у столичани забравения вкус към класическото и красивото.

Духът на изкуството и забавлението на нашите родители се разбуди и се вля у всеки гост на деня на „Стара София”. Млади и стари се насладиха на успокояващата и класическа музика на духов оркестър, хора и джаз.

Около 18:30ч. на сцената на пл. Александър I Батенберг вече свиреше духов оркестър с изпълнение на световни класики. Атмосферата под мелодии от признати композитори, сякаш накара присъстващите да забравят за ежедневните си неволи и да се пренесе в пространството на класика и спокойствие.

Първоначалното лежерно настроение бе приповдигнато с изпълнението на сестри Аджови, които за пореден път показаха, че стартите градски песни и танго, на което дами канят, не са отживелица, а скъпо наследство, което носим в душите си.

За автентичното настроение се погрижиха ретро мото-вело класик клуб Балкан, които изложиха своите бижута, а именно ретро мотоциклети в специалната шатра на площада. Машини като Ява, Симсон, БМВ, произведени от след военно време са красиво подредени и сияят с някогашния си блясък. Грижовно реставрирани, ретро возилата ще бъдат изложени до края на празника „Седмицата на София“.

Вечерта завърши с концерт на джаз формация „София”. Любителите на този стил музика намериха своето място в столицата, където до края на вечерта се наслаждаваха на джаз музикантите и атмосферата на празника.

Сряда (14 септември) е денят на „Модерна София”. Със скок във времето от миналото ще се пренесем в настоящето, когато Столична община и Българския мотоциклетен портал канят всички софиянци, които обичат да се веселят и танцуват под звездите. Радио ENERGY ще прави преки включвания от горещата точка на пл. Батенберг. Вечерта ще бъде посветена на денс и електронна музика, а за доброто настроение и танците ще се грижат Deep Zone Project и DJ Dian. Началото е от 18:00ч.

Повече информация за програмата на „Седмицата на София“ ще намерите ТУК!

Сходни публикации

title="Ахат разлюляха жълтите павета в деня на София"
Ахат разлюляха жълтите павета в деня на София
„Рок София” разтърси пл. Батенберг
Отбелязахме първият учебен ден в деня „Детска София”
С дискотека под звездите отбелязахме деня на „Модерна София”
Mango Duende и Тома откриха Седмицата на София с взривяващ купон


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*