MOTO BG кани всички столичани на Седмица на София

MOTO BG кани всички столичани на Седмица на София

София расте, но не старее и знае как да празнува!

От 12.09.2011 до 18.09.2011 година ще се положат основите на една нова традиция. В рамките на 7 тематични дни Столична община и Българският мотоциклетен портал – www.moto.bg – среща миналото и настоящето на София, за да погледнат заедно към нейното бъдеще. Хора от различни поколения ще имат възможност да станат част от пулса на столицата и да се включат в празника чрез лежерността на музикално веселие и множество културно-развлекателни атракциони.

Идеята е празникът на София да бъде посрещан гордо от столичани, които да покажат, че обичат своя град.

Основната арена на празника ще бъде площад „Княз Александър I”. Освен че се намира в самия център на града, площадът може да се нарече и културното „сърце” на България.

Паркът пред Народен театър „Иван Вазов” ще се превърне във фестивална зона, за да приюти много артисти и творци, които ще придадат неповторим колорит на празничните дни. Украсена и пъстра, короната на парка ще разбие усещането на строгото и забързано градско ежедневие.

Седемте дни на празника ще бъдат подчинени на различни и тематични акценти, както следва:

• Моята София
• Стара София
• Модерна София
• Детска София
• Рок София
• Денят на София
• Фолклорна София

Програмата на Седмицата на София събира в себе си разнообразни стилове, артисти и атракциони. Всеки ден от празничната седмица публиката ще може да види и чуе на живо любимите си водещи от БГ РАДИО и радио ENERGY на сцената на площада.

Празникът започва на 12 септември с тематичния ден на „Моята София”. Гостите на веселбата ще имат възможността да се насладят на фотоизложба „Моята София”, арт базар, огнено шоу,мимове и живи статуи, алея „Улични музиканти”, и много други. Сцената ще бъде озарена от концерт и DJ парти.

Още на следващия ден, столичани ще направят скок в миналото като се пренесат в деня на „Стара София”, където по алеите ще намерят художници на портрети, арт базар и приятна атмосфера на отдавна забравеното градско спокойствие. Духов оркестър и джаз формации ще заемат своето място на главната сцена, от където звукът на забравени мелодии ще се носи из столичния център.

Завръщайки се към съвремието, 14 септември ще бъде отдаден на R “N” B и DJ атмосфера, в „Модерна София”, където младите софианци ще намерят своето място. Брейк танциори, скейт и байк шоу, уъркшоп, художници карикатуристи и др. ще разбудят онзи младежки дух на София, който нашата столица винаги е носела в себе си.

Паметен ден в живота на децата е 15 септември – първият звънец бие и учебната година започва. След традиционното откриване на празника на ученика, площад „Княз Александър I” предлага различен начин за веселие на най-малките. Забавни игри, актьори в образи на велики българи, викторини с награди – всичко това е само малка част от детския празник, вплетен в Седмицата на София. Организирано е специализирано мероприятие за деца и младежи с участието на Противопожарна охрана, Гражданска защита, Бърза медицинска помощ, Български червен кръст, КАТ – пътна полиция и столични мотоклубове. Основната сцена ще бъде превзета от тийн групи, а детската дискотека под звездите ще остане ярък спомен за този вълшебен ден!

Празничният петък (16 септември) е посветен на рока. Паркът пред Народен театър „Иван Вазов”, както и площад Батенберг ще се превърнат в истинско олицетворение на адреналина с рокерски парад, тату фест, фото изложба и др. Рок концертът на основната сцена ще влее емоция у всеки един.

17 септември – денят на София! С официално обръщение, кметът на столицата г-жа Йорданка Фандъкова ще открие празничната програма. На едно място ще се срещнат бивши и настоящи кметове в непринудена атмосфера. Предвидена е специална зона за гостите на града, където те ще могат да се насладят на фото изложба „Уловени мигове в моя град”, празнична програма и тържествена заря.

Последният ден от пъстрата седмица ще бъде отдаден на фолклор. С песни и танци заедно ще изпратим седем вълнуващи дни, изпълнени с емоции и неповторими мигове. Основната сцена ще зарадва почитателите на популярна българска музика с афтър парти, много забавление и усмивки!

Елате и празнувайте празника на столицата!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*