Лорис Капироси се пенсионира точно в края на сезона

Лорис Капироси се пенсионира точно в края на сезона

Лорис Капироси ще прекрати своята активна състезателна кариера в края на настоящия сезон. 38-годишният италианец направи емоционално изявление преди началото на уикенда за Гран При на Сан Марино.

„Трудно ми е да го произнеса, но след 22 сезона слагам край на своята кариера. Предстои да направя последното си състезание в Италия, защото след края на сезона приключвам със спорта. Не беше лесно решение, но мисля, че дойде времето да се откажа. Няколко пъти си променях мнението, но това е пътят за мен. Искам да благодаря на всички, които се състезаваха с мен“, сподели Капироси.

Капироси прави дебют в клас до 125 куб.с. през 1990-а и става шампион в първия си сезон. Повтаря успеха си през следващата година. После става част от златното поколение италиански състезатели в 1/4-литровия клас. През 1998 побеждава Валентино Роси в битката за титлата в 250-кубиковата категория. Най-доброто класиране за него в MotoGP е през 2006-а, когато завършва първенството на трета позиция. За 22 години във всички категории има 324 състезания, 29 победи (девет от които в кралския клас) и три световни титли.

Сходни публикации

title="Голямото каране!"
Голямото каране!
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта
Buell влиза в WSBK
FIM обнови календара на MotoGP-2014
Комисията за WSBK одобри нови правила


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*