Концепция за мотоциклет Peugeot 515

Концепция за мотоциклет Peugeot 515

Вдъхновението от исторически стар мотоциклет не винаги е лесна задача, защото винаги има прекалено много детайли, които да възродят музата ти. Предлагаме ви концепция, дошла от мотоциклет Peugeot 515 от 1934 година, създадена от индустриалния дизайнер Симон Мадела. Ето какво казва той за своето творение:

„Фокусирах се върху мотоциклета Peugeot 515 от 1934 година, който е разбил три световни рекорда. За времето си моторът е носел удивителни технически характеристики като едноцилиндров двигател с работен обем от 500 куб.см и е имал възможността да развива 225 км/ч. Вдъхнових се от концепцията за електрически автомобил Peugeot EX1 и исках да създам електрически мотор, който може да покори всеки рекорд – за скорост, надеждност, време за зареждане, издръжливост и т.н., докато в същото време носи същия състезателен дух, с който е бил създаден.

Първо реших да сложа голям електрически мотор на задната гума и акумулатор в средата (с капак и вентилационни отходи). По този начин центърът на тежестта се смъква много ниско, което идеално за подобрението на маневреността и стабилността на машината. Под акумулаторния пакет са монтирани сензори, които да анализират състоянието на пътната настилка – за вода, неравности, мръсотия и др. – и да ги предават на водача.

Другото уникално нещо в моята концепция е и шасито от карбон, което служи, както като структурен елемент, така и като детайл от самия дизайн. Седалката ни пренася в доброто старо време, когато инженерите и дизайнерите се опитвали да направят нещата много по-удобни като използват амортисьори между седалката и сами мотор. Тя е разделена на две части, които имат собствен регулируеми амортисьори.

Този мотоциклет няма логични размери – дължината е 1981 мм с 900 мм. опашка.”

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*