Broken Wings Run 2011 във В. Търново

Broken Wings Run 2011 във В. Търново

За втори път се подема инициативата, наречена Broken Wings. След първото и успешно издание, организаторите не смятат да изоставят това благородно и благотворително начинание.

Малко повече информация за Broken Wings Run:
В средите на мотоциклетистите Broken Wings е нарицателно за хората, които са преживяли тежка катастрофа с мотоциклет, хора пострадали и нуждаещи се от морална и финансова помощ, за да могат да продължат живота се пълноценно.

През 2011-та, чрез провеждане на второто издание на Broken Wings Run, всички ние искаме да подпомогнем лечението на Людмил Стоянов Христов, пострадал в нелеп инцидент на 10 октомври 2009-та. Вследствие на инцидента Людмил остава неподвижен.

Broken Wings Run е събитие, провеждано в нетрадиционен за България формат. То представлява организиран преход с благотворителна цел, като събраните средства подпомагат лечението на пострадали или семейства на загинали мотоциклетисти. Първите подобни събития са започнали да се провеждат в САЩ през 50-те години на миналия век като стават изключително популярни по цял свят.

Broken Wings Run 2011 ще се проведе на 20.08.2011, съвместно с традиционно силно посещавания Мото-Рок Фест – Велико Търново. Едновременно от София и Варна към Велико Търново ще тръгнат 2 организирани колони мотоциклетисти. Двете колони ще се срещнат в местността Света Гора и ще се присъединят към посетителите на Мото-Рок Фестивала.

Концепцията Broken Wings Run е различна от тази на стандартните благотворителни или тематични събития (мото-събори) – безвъзмездни дарения и вход няма да се търсят. Средствата ще се събират доброволно, чрез продажба на специално произведени артикули, издържани в стилистиката на моторджийската суб-култура – тениски, бандани, значки и др.

Всички приходи от провеждането на Broken Wings Run 2011 ще бъдат използвани за предстоящите операции и последващата рехабилитация на Людмил.

Ние вярваме, че превръщането на Broken Wings Run в ежегодна традиция, ще донесе сериозна обществена полза… един път, като фактически помогне на пострадал мотоциклетист и второ като повдигне въпроса за безопасността по пътищата.

Сходни публикации

title="Голям купон сътвориха Калашниците на Побит камък"
Голям купон сътвориха Калашниците на Побит камък
10 банди забиват мото-рок феста Побит камък
Стотици мощни мотори преминаха през центъра на Казанлък
Мото клуб „Атрокс“ Панагюрище откри клубната си къща
КАТ и мотористите с успех от съвместната работа

  1. velizar каза:

    Кой и как се решава за кого да отидат събраните средства??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*