Suzuki Hayabusa с турбо компресор достигна мощност от 283 кн.с.

Suzuki Hayabusa с турбо компресор достигна мощност от 283 кн.с.

Мотоциклетът Suzuki Hayabusa, със своите 195 кн.с. , хвален и прехвалван, никога не се е смятал за връх в мотоциклетната индустрия. Тунинг експертите от TTS (Силвърстоун) обаче, създадоха Busa с турбо компресор като превърнаха машината в истински звяр с мощност от 283 кн.с., без загуби. Ето този модел вече заслужено може да се хвали.

Ричард Албанс е човекът зад базираното в Нортън тунинг студио. От години той е убеден, че турбо компресорът е начинът да се сдобием с евтина и сигурна мощност. Неговата Hayabusa е създадена, за да бъдат показвани най-новите успехи на студио TTS.

Мотоцрът е оборудван с последно поколение турбо компресор Rotrex, който е значително по-лек, компактен и е способен да работи при скоростта на двигателя на по-голям брой мотоциклети, отколкото предишни модели. Тунинг специалистите са променили и системата за монтиране на компресора, за да я направят по-здрава и надеждна. Машинно обработена външна конструкция, камера и модифицирани въздушни канали са част от произведението на изкуството. Това означава, че много малка част от спойлерите е била премахната, както и са извършени минимални, наложителни промени по изпускателните тръби.

От 2008 год. насам, мотоциклетът Suzuki Hayabusa е с увеличено съотношение на компресията – 12.5:1, което означава, че е нужно по-малка помощ от турбо компресора C30 Rotrex, за да се достигнат високи нива на работа на двигателя.

Удивителните 280 кн.с.и 223 Nm въртящ момент при 11,000 обр/мин са повече от достатъчни, за да донесат на Албан трето място в драг рейс.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*