Мартин Чой начело след 3 място в Полша

Мартин Чой начело след 3 място в Полша

Мартин Чой с БМВ запази водачеството в европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адрия” две състезания преди края. Титлата ще бъде решена в края на август в Риека (Хър).

Чой се класира 3-ти във втори пореден старт в клас SST 1000. На пистата в Познан (Пол) най-добрият български пистов състезател завърши след Андреас Меклау (Ав, Сузуки) и Гуен Жиабани (Фр, БМВ) и има аванс от 8 точки пред австриеца, който е втори в генералното класиране.  Звездата на Prima Build Racing Team беше трети и в Мост (Чех) преди две седмици. Мартин вече има 6 подиума от седем завършили състезания. Отложеното от II кръг в Риека ще бъде проведено по-късно този месец, когато на трасето в Хърватия трябва да се състои и финалната за сезона надпревара.

„Имах добри шансове за второто място, но съм доволен и от третото. Най-важното за мен е, че след състезанията в Чехия и Полша, където карах на абсолютно непознати за мен писти, останах начело в шампионата”, заяви Мартин Чой след награждаването в Познан.

Следващият старт на Мартин ще е на 14 август в Плевен, в последния кръг от първенството на България. При победа, Чой ще спечели националната титла. Софиянецът води битка и за първото място в шампионата на Източна Европа, където също остава един кръг.

Сходни публикации

title="Мартин Чой e вече втори в еврошампионата"
Мартин Чой e вече втори в еврошампионата
Мартин Чой се класира на трето място в Италия
Мартин Чой 10-и след нов инцидент
Чой излезе начело в европейския шампионат
Mартин Чой с шанс да кара в Moto 2


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*