Nembo 32 – мотор с обърнат трицилндров двигател

Nembo 32 – мотор с обърнат трицилндров двигател

Италианците описват този модетен кафе рейсър Nembo 32 като безспорна новост в света на мотоциклетите. Той бе представен преди няколко месеца като в момента машината се тества на пистата Franciacorta в Италия. Питате се защо Nembo е толкова специален? Защото е оборудван с обърнат трицилиндров двигател!

Освен механическата иноваия, Nembo 32 е в стил кафе рейсър и ще трябва да свикнем със странния му вид. Сътворението идва от италианския изобретател Даниеле „Титус” Сабатини, макар и да не сме сигурни какви точно са позлите от обърнат двигател.

Въпреки че всичко това може да ни изглежда като изключително сложна механична операция, Nembo на практика е доста семпъл, както на вид, така и по отношение на останалите си компоненти. За сега се твърди, че теглото е около 150 кг., а 1814 кубиковия трицилиндров двигател е с мощност от 170 кн.с. Първите производствени бройки се очаква да бъдат с работен обем от 1925 кубика, така че би трябвало това да е доста бърза машина.

Създадтелят смята да създаде лимитирана серия, която да е само с предварителна поръчка. Очакваме с нетърпение да видим какво ще излеза като финална версия на мотоциклета Nembo 32.

Сходни публикации

title="Бъди мото мачо, но хитро"
Бъди мото мачо, но хитро
MV Agusta Brutale 800 Dragster
10 банди забиват мото-рок феста Побит камък
AUDI с концепт за мотоциклет
Богдан Николов: През януари подавам оставка и всички ще са доволни


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*