Протести срещу скъпите горива в 9 града от страната

Протести срещу скъпите горива в 9 града от страната

За пореден път гражданското сдружение „Сила“ организира протести срещу високите цени на горивата в 9 града на страната. Според членовете на сдружението затварянето на бургаската рафинерия е направено с цел някой от големите вносители на бензин и дизел да завладее българския пазар. Така на практика обаче от „Сила“ се обявяват против либерализацията на пазара.

Най-масов бе протестът срещу скъпите горива в Благоевград. Протестиращите се заканиха, че това ще е последната им мирна проява, след което ще преминат към затваряне на пътища и граници.

Около 40 автомобила взеха участие в протеста срещу високите цени на горивата. Протестиращите се събраха пред Югозападния университет и обясниха, че не могат да се срещнат с управляващите по финансови причини.

Половин час по-късно колоната се отправи към главен път Е79. Шествието не затвори пътя за Гърция, но бавната скорост, с която се движеше затрудни и без това натовареното в неделя следобед движение.

Полицейски патрули ескортираха колите. Протестиращите обявиха намеренията си за радикални действия, ако не бъдат чути от правителството и ако цените на горивата не тръгнат надолу.

Протест се проведе и във Велико Търново. Жителите на града останаха изненадани от засилените мерки за сигурност. Десетки полицаи затвориха движението в старата столица и бяха нащрек за нарушаване на обществения ред и безредици. Причината  беше поредният протест на гражданското движение „Сила“.

Едва осем автомобила подкрепиха кампанията срещу високите цени на горивата. Оказа се, че крутите мерки за сигурност са продиктувани от провокация на антимонополистите. Първоначално те са отменили протеста си, а в последния момент са обявили, че ще се състои.

Зареждане…

Сходни публикации

title=""Мото Ангели" помагат на децата във Варна (видео)"
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Шпагат върху скутери (и розов потник)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Harley-Davidson с модерен шоу рум в Лас Вегас (+видео)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*