КАТ заля пътя към морето

КАТ заля пътя към морето

Хиляди коли с отпускари тръгват към морските курорти в почивните дни.

Катаджиите в цялата страна са вдигнати на крак. В опасните участъци са пуснати в действие всички годни радари и камери. Патрули на КАТ и ДАИ спират и проверяват леки коли, камиони и автобуси, пише “Труд”.

Вълната от автомобили се надигна още в петък, но се очаква да стигне връх в събота и неделя, тъй като повечето отпуски започват от понеделник – 1 август.

Не изпреварвайте на риск, в колона спазвайте скорост и дистанция, на дълъг път спирайте за почивка, шофьори с малък стаж и опит по-добре да не сядат зад волана, съветва КАТ.

Най-интензивното е движението от столицата към Варна и Бургас и по пътя към Гърция (София – ГКПП-Кулата). Натоварена е и отсечката Русе – Бяла, която поема потока от румънски и руски туристи, част от които поемат към Гърция и Турция, а други – към нашите курорти. Големи автоколони се образуват на места по целия път по протежение на бреговата ивица – от Дуранкулак до Малко Търново.

Още тези дни ще се засили, а през целия август ще продължи да е голям потокът от автомобили на турски гастарбайтери, които преминават транзитно по направлението Калотина – Свиленград и обратно.

Към 12 ч по обед в петък се образуваха колони от коли и камиони, които чакат да влязат в страната през ГКПП-Капитан Андреево. От Гранична полиция съобщиха, че всички системи на нашия пункт работят нормално. Но препоръчаха на пътуващите от Турция да използват и пътищата през пунктове Лесово и Малко Търново, за да не се образуват опашки.

Само в направлението Пловдив – Бургас КАТ пуска 12 полицейски екипа, които ще патрулират денонощно. Освен да спират, проверяват и глобяват нарушителите, те имат за задача да подпомагат и регулират движението в пикови часове при образуване на задръствания. При необходимост гражданите веднага могат да потърсят помощ от пътните полицаи на телефони 112 и 166.

Сходни публикации

title="Край на фишовете от мобилни камери на КАТ"
Край на фишовете от мобилни камери на КАТ
График на камерите на КАТ от 16 до 22 декември 2013г.
График на камерите на КАТ от 09 до 15 декември
График на камерите на КАТ от 02 до 08 декември
Осем коли и мотоциклет иззети при операция срещу автоджамбази


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*