Къстъм мотоциклетът Ducati Hypermotard Diavolo Nero Special Black Evo 977

Къстъм мотоциклетът Ducati Hypermotard Diavolo Nero Special Black Evo 977

Нужно е да мечтаеш, да имаш време и малко допсълнителни средства, за да създадеш своя къстъм мотоциклет. Точно това е направил и Marte977, а именно Ducati Hypermotard Diavolo Nero Special Black Evo 977 (последният да затвори вратата). Байкът е базиран на модела Hypermotard, защото той позволява голяма свобода при творчество и къстъмизиране. Ето какво казва създателят на мотоциклета:

„Всичко започна от идеята да персонализирам мотора си така, че да бъде уникален. Вече имах екстремен и отличителен байк сам по себе си, с агресивните си остри линии и исках да подчертая формата му, за да бъде още по-екстремен. Исках също така да остана верен на оригиналната концепция на Ducati за уникален, тънък и елегантен мотор, само че с тъмна страна.

С това на ум, първата крачка към създаването на Black Hy (моят черен Hypermotard) беше да променя предницата като я олекотих и скъсих. Изполавах идеи от други мотоциклети и сложих втори чифт задни LED светлини под оригиналните. С тези промени по задницата, имах нужда от различен ауспух, такъв, който да е нисък и компактен, какъвто не съществува за Hypermotard.

Поради тази причина си направих свой, точно по мярка. Изпозлвах двоен IXIL ауспух с компоненти от Ducati Performance. Поставих го зад задната стъпенка и мисля, че се получи резултатът, който търсех. Остана само да поставя регистрационната табела и да оставя задницата свободна и високо поставена. Поставката за табелата бе къстъм направена и монтирана върху задния шарнир с помощта на карбонови части и LED светлини.

Финалните и най-тежки промени бяха в предницата. Смъкнах предния фар, за да бъде на една линия със страничните части. Направих рамата на предния фар така, че да се запази вида на Хипермотард-а. Страничните въздушни всмукатели също получиха LED осветление, а огледалата за задно виждане поставих по-близо до дръжките. Изчистените графики допълниха моят Diavolo Nero, някои от които са от карбон, за да остана верен на оригиналната идея на Hypermotard, но и за да имам екстремен и уникален мотоциклет.”

Сходни публикации

title="Ducati EXPO 2015 в България"
Ducati EXPO 2015 в България
Рали „Дакар 2014“: Спасиха гол и безпомощен мотоциклетист (видео)
Какво е да караш мотор с 289 км/ч на 1 януари сутринта (видео)
Снежна буря подхвърля пешеходци между колите в Сибир (видео)
Овен vs. моторист – Видео


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*