Стартира инициативата „Пътека от рози срещу войната по пътищата“

Стартира инициативата „Пътека от рози срещу войната по пътищата“

Във вторник (26 юли 2011 г.) по инициатива на група млади хора, родители и отговорни граждани в много градове в страната започва кампанията „Пътека от рози срещу войната по пътищата“.

Идеята е във всеки град да бъде избрана по една пешеходна пътека и да бъде оставено червено цвете на нея. По този начин организаторите искат да почетат паметта на загиналите на улицата деца и да кажат „стоп“ на престъпното и безотговорно шофиране.

На 17 юни в Бургас момиченце на 12 години беше блъснато от кола и загина докато пресичала на пешеходна пътека. От тогава всеки ден  родителите на малката Валя оставят цветя на мястото, където е починало детето им.

Именно този случай провокирал няколко неправителствени организации и граждански сдружения да създадат „Пътека от рози срещу войната по пътищата“. Целта на инициаторите е освен да бъдат поставени червени рози на пешеходни пътеки, да бъде организирана и подписка с искания за промени в Закона по пътищата – за ефективна присъда на извършителя на деянието и за по-големи санкции срещу безотговорното шофиране от страна на правораздавателните органи.

В София млади хора, родители и съпричастни с жертвите по пътищата ще оставят червено цвете на пешеходната пътека пред Софийския университет.

Сходни публикации

title="6 милиона ученика завършили Академията за мотоциклетна безопасност"
6 милиона ученика завършили Академията за мотоциклетна безопасност
Стартира общоевропейска акция срещу високата скорост на пътя
Отмъщението на мотористите – да му мислят водачите на автомобили
Необезопасените товари в автомобилите– основна заплаха за сигурността
Десетилетие на действия за безопасност на движението по пътищата – 2011-2020г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*