Мартин Чой: Настъпи часът на истината

Мартин Чой: Настъпи часът на истината

Четири състезания преди края на европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адриа”, битката за първото място в клас SST 1000 навлиза в решаваща фаза. Следващите две – в Мост (Чех, 23-24 юли) и Познан (Пол, 6-7 август), може би ще покажат дали титлата ще е за България, смята лидерът в класирането Мартин Чой.

След блестящата си победа в края на юли в Риека, софиянецът Чой (БМВ, Prima Build Racing Team) има 27 точки аванс пред втория – Андреас Меклау от Австрия и 33 т. пред чеха Михал Фила. Мартин по традиция кара много силно на пистата в Хърватия. Там, с 2 състезания в края на август, ще завърши сезонът, но сега Чой ще стартира на две непознати за него трасета.

„Настъпи часът на истината. В Чехия и Полша до голяма степен ще се реши титлата”, заяви Чой преди да замине за Мост. На едноименната писта в западния чешки град, на около 80 км от Прага, ще се проведе 7-ият кръг от еврошампионата. „Чувствам се добре подготвен и моторът ми е страхотен. Досега обаче не съм карал нито в Мост, нито в Познан, което дава известно предимство на основните ми конкуренти, особено на чехите Фила и Дробни. Австрийските звезди Меклау и Реш също много пъти са били на тези трасета. Очертават се много оспорвани битки и за мен цел номер едно сега е да не допусна скъсяване на разликата в точките”, каза още Чой. Досега през сезона той има три победи в „Алпе Адриа”.

Сходни публикации

title="Мартин Чой e вече втори в еврошампионата"
Мартин Чой e вече втори в еврошампионата
Мартин Чой се класира на трето място в Италия
Чой отново опериран, яхва мотора след 10 дни
Мартин Чой 10-и след нов инцидент
Чой излезе начело в европейския шампионат


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*