Мега концертът Sofia Rocks 2011 в снимки

Мега концертът Sofia Rocks 2011 в снимки

В историята на музикалните концерти у нас 8-ми юли ще се помни като велика дата. В един ден, на една сцена излязоха легените SLADE, SAXON, MIKE & THE MECHANICKS, величествените WHITESNAKE и JUDAS PRIEST. Голямата жега не успя да изпепели желанието ни да видим на живо любимите си групи на така чаканият от всички нас концерт.

От самото начало SLADE започнаха да нажежават публиката и атмосферата с изпълненията си. Четиримата рокаджии се раздадоха от цялото си сърце, като на лицата им не беше изписано нетъпрението да си изсвирят парчеата и да си заминат по живо, по здраво. Точно обратното – с огромни усмивки и закачки с феновете, SLADE направиха шоу, за което голяма част от групите си мечтаят.

Удивително за концерт у нас, всичко вървеше със швейцарска точност. Нямаше забавяне на групите, нямаше онова досадно чакане, отвъд пределите на тъпрението и приятната тръпка от очакваното. Щом се спусна завесата с надпис SAXON, публиката започна да приижда като приток на Дунав в ранна пролет. С голямо удоволствие гледахме как макар вече на годинки, момчетата сипеха здрава музика върху публиката. Личеше си, че всички се раздват, че всички се радват, че това което свиреха идваше от душите им.

Mike & The Mechanics… хм… не сме особено сигурни, че мястото на групата беше точно на този концерт. С доста меко звучене и малко комерсиалност, групата предизвика противоречиви реакции. Една част от публиката все някак запази доброто си настроение и дори танцуваше под звузите на музиката, докато имаше и такива, които открито изказваха своя присмех. Независимо как се е възприело представянето на Mike & The Mechanics, момчеата са изключително добри музиканти и също се раздадоха, подскачайки по сцената.

Дойде заветния час – 21:15… WHITESNAKE. Уау… шоу ли бе да го опишеш… повярвайте ми, доста ми е трудно да го представя с думи. Бялата змия, въпреки годините си направи такъв фурор и такова представяне, че онези които са го изпуснали могат само да съжаляват. Две уникални соло изпълнения – китара, последвана от барабани… без нито една грешка… поне една да имаше, че е човешко да се греши… Не! Това бяха едни от двете най-велики сола в концертната история у нас! След фонтанът от палки, летящи на над 5 метра, феновете направо полудяха, когато Браян Тичи ги захвърли и продължи солото си с юмруци. Как не му се разкървавиха ръцете при удрянето на чинелите, историята мълчи… След това публиката полудя и с цяло гърло пя с любимия си Дейвид Ковърдейл.

Стадион „Българска Армия” вече се пръскаше по шевовете, когато с нетърпение всички чакаха да падне завесата, зад която всички щяха да видят величествените JUDAS PRIEST. След като завесата падна, публиката избухна, атмосферата бе нажежена до червено със спиращи дъха пламъци и светлинно-лазерно шоу. Два часа и половина спомени, които няма никога да забравим. Без никакъв принзак за умора, без промяна в гласа, без симулации, JUDAS се раздадоха не на 100, а на 1000%. Легените заляха феновете си с най-големите си хитове, тъплата ревеше, хора плачеха от щастие… наистина велик концерт.

Ние лично никога няма да забравим това изживяване, дано и онези, които са били там да останат със същите страхотни спомени.

За онези, които не успяха да видят титаните на рок и метал музиката, могат да разгледат пълната SOFIA ROCKS 2011 ГАЛЕРИЯ ТУК >>

Сходни публикации

title="Билетите за концерта на Sodom са пред изчерпване"
Билетите за концерта на Sodom са пред изчерпване
Каварна Рок Фест 2011 – галерия
Спечели покна от MOTO BG за концерта на Kansas в София
„(О)MEGA” концерт без музика в НДК
Легендата Joe Cocker със специална програма за българските си фенове


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*