Слънчево време и добри условия посрещат пилоти и фенове на Рали България 2011

Слънчево време и добри условия посрещат пилоти и фенове на Рали България 2011

Слънчево време и добри условия посрещнаха пилоти и журналисти в дните за подготовка преди тазгодишното издание на Рали България, пети кръг от Европейския рали шампионат. За поредна година Боровец ще бъде домакин на състезанието, като в хода на дистанцията пилотите ще преминат по три отсечки – Траянови врата-Славовица, Церово-Любница-Мухово и Сестримо край язовир Белмекен, като във всеки от дните ще преминават по два пъти, а във втория етап ще преминат по отсечките, но в обратната посока (в последния ден от ралито няма да се кара по отсечката Сестримо).

В надпреварата ще се включат 27 екипажа, а акредитираните журналисти са над 40, от които половината чужденци. Част от пилотите вече имаха възможност да изпробват отсечките и споделиха своите впечатления от това, което са подготвили организаторите.

Димитър Илиев (Vivacom RT, Skoda Fabia S2000):
„Още от днес атмосферата по етапите е страхотна, това отличава рали „България” от другите наши състезания. Според мен, организаторите са се подготвили много добре, защото трасетата са в добро състояние – оправени са свлачищата, които се бяха появили, храстите, които бяха на пътя са подкастрени, въобще всичко е готово за старта. Днес беше доста оживено по етапите, поне 15 екипажа тренираха, а и времето беше подходящо – може би ще е такова през състезателния уикенд.”

Крум Дончев (Globul RT, Peugeot 207 S2000):
„Състоянието на етапите е повече от добро. За нас с моя навигатор Петър Йорданов денят беше интересен, описвахме отсечките, направи ми впечатление, че част от чуждите екипажи тренират сериозно по етапите, тъй като за някои от тях тези отсечки са напълно нови.”Утре е вторият ден за опознаване на скоростните отсечки на рали „България 2011”, а в петък сутринта е административният и технически преглед преди старта на състезанието.

Ралито започва в петък, 8 юли, с шейкдауна над Бели извор. Стартът е в 18:00 часа пред хотел „Рила“.

Сходни публикации

title="Марко Симончели пръв на тренировъчна сесия"
Марко Симончели пръв на тренировъчна сесия
Победата е най-важна
MotoGP отново на екран по Film+
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*