Фабричен мотор Ducati Multistrada 1200 спечели Pikes Peak с рекорд

Фабричен мотор Ducati Multistrada 1200 спечели Pikes Peak с рекорд

2011 година може да се възприеме като годината на рекордите на състезанието Pikes Peak International Hill Climb. Самата писта беше подобрена като бяха прибавени още няколко километра асфалтирана площ. Големият рекорд бе поставен от  Suzuki SX4 като успя да отбележи време от 9:51.278 за 20 километра планински път. Чип Йейтс счупи рекорда за най-добро време с електрически мотоциклет – 12:50.094. И отново, изненадващо или не, Ducati спечели състезанието с фабричен мотор Multistrada 1200. Пилотът е Карлин Дюн, собственикът на Ducati Santa Barbara в Калифорния, който постави време от 11 минути и 11.32 секунди.

Останалите от екипа на Ducati не извадиха такъв късмет. Един от състезателите падна, а другия спука гума само няколко минути след началото.

Дюн разкъса финиш лентата с фабричния си мотоциклет от шоурума си в Калифорния. След три седмица от фанатично приготовление и кански усилия, 28 годишния моторджия от самото начало започна достатъчно убедително. Той успя да се класира, извоюва пол позишън и накрая постави нов рекорд с време от 11:11.32 мин.

Сходни публикации

title="Откриват националния рали шампионат тази вечер в Панагюрище"
Откриват националния рали шампионат тази вечер в Панагюрище
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*