Шестцилиндров нейкд мотор от BMW

Шестцилиндров нейкд мотор от BMW

Концепцията BMW Concept 6 още с първото си показване показа идеята на немската компания за шест цилиндров нейкид мотоциклет. Преди обаче моторът да влезе в производство, видяхме двата мощни туърниг байка BMW K1600GT. Запитахме се какво стана този първи нейкид  спортен мотор. Според интернет слуховете, съвсем скоро може да видим нов, шестцилиндров нейкид BMW K1600R.

Според данни на VisorDown, BMW K1600R вече може би е влезнал във фаза конструиране. Със сигурност такъв мотоциклет ще улесни, както дизайнерите, така и мотористите, но шест цилиндровия двигател на BMW на практика е по-малко мощен от стария четирицилиндров „К” двигател с около 13 кн.с. Чудим се дали немския производител ще направи опит предварително да тунингова машината?

Не само че K1300R е по-мощен мотоциклет, той е и с приемлива цена. Това означава, че бъдещият шестцилиндров мотор може би ще струва повече, отколкото се надяваме. Ако проектът се осъществи, има вероятност  стария четирицилиндров двигател с работен обем от 1300 куб.см. да изчезне завинаги. И понеже BMW се занимават с множество различни проекти в момента, на дали ще видим нейкид BMW K1600R преди 2013 година.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*