Honda започва европейска програма за електрическия скутер EV-neo

Honda започва европейска програма за електрическия скутер EV-neo

Honda започва европейска демонстрационна програма на електрическия скутер с нулеви емисии EV-neo.

Електрическият скутер EV-neo ще направи дебют в Европа  в началото на юли тази година по демонстрационната програма в Барселона. Договорът е с градския съвет на столицата на Каталуня. EV-neo е електрически скутер на батерии с нулеви емисии на CO2. За представянето и развитието на своите EV активности в Европа, Honda ще предостави на градския съвет в Барселона 18 скутера EV-neo за период от една година. Montesa Honda, градския съвет на Барселона и RACC (кралски автомобилен клуб на Каталуня), водещият автомобилен клуб в Испания, ще работят заедно по всекидневните дейности за изследвания и наблюдения на използването на EV-neo в Барселона.

„Щастливи сме да представим ЕV технологиите на Honda в Европа за първи път – казва Юкитоши Фуджисака – президент на Montesa Honda. – Тестовете на EV-neo в европейски условия са важна стъпка за развитието на нашите EV дейности.”

В Барселона има широка гама от стимули за насърчаване използването на електромобили и електрически мотоциклети. В момента те са 30% от всички превозни средства в града. Затова каталунската столица е идеалното място за тази демонстрационна програма.


  1. kukumejak каза:

    е сигурно е много сложна инженерна дейност да се сложи и едно динамо което да зарежда втория комплект батерий;който явно не е монтиран;!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*