Електрически мотор постави нов рекорд на Pikes Peak

Електрически мотор постави нов рекорд на Pikes Peak

Електрически супербайк с мощност от 240 конски сили, яхнат от Чип Йейтс разби досегашния рекорд на 89 издание на международното състезание Pikes PeakInternational Hill Climb като подобри времето с над 4 минути.

Американският мото пилот сам е конструирал електрическия мотор и сам е финансирал всичко, за да стигне до там, че да разбие рекорд. Финалното време е 12:50.094, което е достатъчно да прескочи времето от 16:55.849 от 2010 година, дадено от HM ElectroCat.

Йейтс е уверен за догодина, когато част от трасето, което е офроуд, ще бъде изцяло асфалтирано. Това ще му позволи дори още по-добър финал.

Ето какво казва и състезателя: „Показаното време показва за пореден път, че бензиновите мотоциклети трябва да знаят, че имат сериозна заплаха от електрическите машини. Следващата година, когато всичко е покрито с асфалт, ще направя всичко по силите си да бъде в топ 10 или по-нагоре в крайното класиране.”

„Ние сме екип от трима инженери доброволци, които без външни средства успяха да вложат чиста отдаденост и способност да приемат трудностите през дългите часове като създадат прекрасен електрически мотоциклет”.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*