Алекс Луис ще замени Джонатан Риа на Бърно

Алекс Луис ще замени Джонатан Риа на Бърно

За да заменят Джонатан Риа, който претърпя операция, заради фрактура на ръката, от Castrol Honda ще пуснат на пистата Алекс Луис, който се оказа техния резервен състезател.

Алекс е брат близнак на новобранеца Сам, който се състезава за Parkalgar Honda World Supersport team и в момента набира голяма сила. Той печели първо място в BSB Evo Championship, където водеше в класирането с 60 точки за WFR Honda. По това време от MSS Colchester Kawasaki го теглеха, за да замени Стюарт Ийстън, който е бил сериозно ранен по време на North West 200. Така двамата братя получиха невероятно поле за изява още от първото си състезание в BSB Superbike Championship.

„Първото нещо, което искам да кажа е, че пожелавам на Джонатан бързо възстановяване и да се завърне на мотора в най-скоро време” – сподели Луис. „Не е приятно да се състезаваш когато някой друг пилот е ранен, но това ми се е случвало вече два пъти през този сезон. Както казах, това е една невероятна възможност за мен – да се състезавам за един от най-добрите отбори в Световния супербайк шампионат. Знам, че има много да уча, но искам да се възползвам максимално от шанса, който ми се предоставя. Искам да благодаря на всички, които повярваха в мен.”

Сходни публикации

title="Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си"
Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си
Стоунър спечели титлата и заплаши да напусне MotoGP
MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*